• 10 Ağustos Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 1 hafta, 3 gün, 2 dakika, 47 saniye önce

İkinci ayak İncirli Tepe ekledim.


Kısa kumun Ankara’da en ümit veren dişisi Antonella için grup çok uygun, yine kolay bir yarış yapacağını düşünüyorum.

 

Black Knıght ilk yarışında iyi yer tutamadı, sonlarda iyi geldi, Vıctory Gallop yavrusu falan ama dereceye baktığımızda 1.14’e bile düşemediğini görüyoruz, yüzde yüz kazanır diye düşünmek riskli olabilir. İlk yarışına göre ciddi gelişen, Mıss Eleni’nin kardeşi Mıster Presıdent ilk rakip tutuyorum. Çime çıkan Nestor’a bir şans daha verelim. Yarışın tecrübeli ve mesafeye yatkın tayları Flador ve Lıttle Kıng daha sonra.

 

Birkasım’ın olması Adını Sen Koy’un yarış kazanması için gereken '' son yüze kadar yarışa hakim olma ''  olayını zorlaştıracaktır. Önünde direnen bir atla koştuğu zaman Adını Sen Koy’a güvenmek her zaman riskli. İlk at Koşanağa tutuyorum, bu seviye yarışı olmasa da özellikle bugünkü koşullarda iyi koşacaktır. Sonra Gürsu ve Birkasım.

 

Fanaa’yı zorlayabilecek iki durum var, Giray Kasırgası’nın starttan iyi çıkması ya da New Day’in aradan iyi dönmesi. Son sırada, son yarışında epey gelişmiş görünen Hoy Hooy tutuyorum, dört atla ilk ayak kapalıdır.

 

İki Cansülo yavrusu Ser Emir ve Yırtlaz grubun önündeler. Yırtlaz kumu da koşacaktır pistle ilgili tereddütüm yok. Yarışta birden fazla kaçtığı zaman tehlikeli olabilecek tay var. Hepsini değilse de bence en tehlikeli olanı Altunbir’i yazıyorum. Ankara yarışı iyi olan, yetenekli Yalaz kızı Sedahanım Yavrusu son tercihim.

 

Amankaya’yı Güzelkaya veya Elanilim boş kalırlarsa zorlayabilirler. Ben Güzelkaya’nın hem kendisi hem gizli ekürisi Amankaya için sert tempoyla başlayıp kaçacağını düşünüyorum. Bu şartlarda Elanilim zor kazanır gibi duruyor ama Amankaya’yı yıkmak için de elimizde çok seçenek yok maalesef, Elanilim de olsun. Düzelmiş görünen Temizkaan yarışı kapatır.

 

Atlas Beyi’nin ilk yarışını çok beğendim, grubun en derli toplu, net stile sahip tayı, çimi de kesinlikle daha iyi olacak, favorim.  Bartoya’nın kızı Feveran ve boş kalır görünen, tecrübe kazanan Adalyn rakipleri.

 

Arsen Lüpen bu sezon Ankara’nın en can yakıcı atlarından oldu. Defalarca favori çıkıp, eksik yarış karakteri ve birtakım şartların oluşmamasından dolayı kazanamadı. Arsen Lüpen’e son iki yüze kadar el oynatmayacağı, süratli tempolu bir kısa çim yarışı lazım. Erken mücadele etmek zorunda kaldığı zaman kazanma şansı sıfır. Bugün yarış gidişine bakalım, Küçük Matra’nın olması aynı yukarıda bahsettiğim Adını Sen Koy yarışı gibi Speedy Gunner’ı zorlayacaktır. Sonlarda Arsen Lüpen’e direnecek sermayesi kalmaması açısından Küçük Matra’nın yarışta olması çok önemli. Dolayısıyla bugün Arsen Lüpen’in rakibini geçeceğini düşünüyorum. Kızılşahin yarışın diğer tehlikeli atı ama bence bugün sıra Arsen Lüpen’de.

Akın’ın atı çok iyi tanıması, ideal mesafe, uygun grup, lehine yarış gidişi gibi pek çok parametrenin favorisi olan Arsen Lüpen artık bir zahmet kazansın.

 

Son ayak Berkuk ve Ozanşah’ı grubun çok önünde tutuyor, ayırmıyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 5

2.Ayak: 1,3,4,2,6

3.Ayak: 4,2,1,5

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 3,2,5,9

2.Ayak: 5,2,11,7,10

3.Ayak: 2,4,3,8

4.Ayak: 2,7,6

5.Ayak: 3

6.Ayak: 2,6

 

Cengiz Gürbüz