• 10 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 3 gün, 18 saat, 56 dakika, 43 saniye önce

Banko tercihimi Malta Şahini’nden yana kullanıyorum. Ayabakan’ın oğlu, Oymakbeyi gibi kaba kumda açık yarış seviyesinde bir at veren 17 Oyuncu’nun torunu Malta Şahini için grup çok uygun. Biraz teşvikle giden yapısı mesafenin 1200 olmasıyla beni korkutsa da yanına yazacak rakip bulamadım. Yarışta şanslı gösterilen atların tamamının belli dezavantajları olduğunu düşünüyorum. Büyük Lodos ve Tekbaba ikilisi önde giden ve kumu çok sevmeyen taylar,  Dabhan ve Berkuk’un son yarışlarını Malta Şahini seviyesinde bulmadım. Özellikle Berkuk gelişime açık bir kısrak ama son yarış görüntüsüyle Malta Şahini karşısında risk edip elenebileceğini düşünüyorum.

Özetleyecek olursak, uzun süredir bulabildiği en uygun grupla koşacak olan Malta Şahini, biraz ters mesafeye rağmen kazanmaya çok yakındır.

 

Mirzalağa ve Bilbilan ikilisinden daha seri ve ısrarlı olan Mirzalağa numarayı alacaktır. Bu ikili için birbirlerinden ziyade Burukmert’in erken yürütmeye başlamasının sorun yaratacağını düşünüyorum. Burukmert abisi Daştanbey gibi erken yürütüp düzlüğe önde çıkmaya çalışan bir stile döndü ve başarılı da oldu, bugün benzer şekilde koşup önde iki kaçağı yarıştan düşüreceğini düşünüyorum. Yarışı da kazanmaya çok yakın ama hem kilosu hem yarıştaki muhtemele tempoyu düşününce güvenmek istemedim.

Çağrılan’ın grubun az atlı olmasıyla daha iyi yer tutabileceğini düşünüyorum, at yazılıyorsa kesinlikle ihmal edilmemeli. Kısa sprint yapabilen Kurye ve çok lehine yarış gidişiyle, aradan iyi dönmesi durumunda Berkalp yazıp bırakıyorum.

 

Favorim Duquan. Bordonaro’nun Selim’in binmesi ve son yarışında erken yürütünce boyunun ölçüsünü almasından dolayı bu sefer yakın bekleyeceğini, numaraya Duquan’ın çıkacağını düşünüyorum. Duquan Bordonara gibi değil. Öne çıkabildiğinde tempo yüksek de olsa dayanabiliyor, Duquan’ın boş kalma ihtimaline karşı mutlaka kontra oyunlar yapılmalıdır. Agf 17, üçüncü at, gayet makul çıkıyor.

Bordonaro, Laguardia ve Arsen Lupen kapalısı için yazılmalı.

 

Mesafenin uzaması Bogdanoviç için dezavantaj ama grupta bunu değerlendirebilecek bir tay da gözüme çarpmadı. Torok etkili  Sefir Bey mesafeye yatkın görünüyor,  onu da yazıp geçelim.

Divine Lıght’ın oğlu Just Run ve Giray Kasırgası mesafeye yatkın görünüyorlar ama Bogdanoviç’i geçecek potansiyelleri olduğunu sanmıyorum.

 

Demirdöven’in kardeşi Batınhan’ın ilk koşusundan çok daha iyisini yapabileceği korkusuyla Çelekan’ı tek yazamadım. Batınhan’ın yarışı performans olarak olmasa da eşgal ve yer tutuş itibarıyla iyiydi, mesafenin kısalması ve gelişen tecrübesiyle daha iyisini koşabilir.

Yazmışken Oğlum Ejder ve Yakamoz’un torunu Toron ikilisini de yazıp kapatalım. Özellikle Toron çok cazip ve iyi koşabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,2,1,4,8,6,9,3

2.Ayak: 8

3.Ayak: 1,7,6,5

4.Ayak: 3/2,4,1

5.Ayak: 6,4

6.Ayak: 3,7,10,1