• 10 Aralık İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 2 gün, 9 saat, 32 dakika, 29 saniye önce

Çok uygun gruba çıkan Black Wasp’ı ve bomboş kalabileceği bir yarış yakalayan Solo Turk’ü çok önde tutuyorum.

Black Wasp son yarışındaki müthiş performansıyla iyice gelişmiş göründü, yavaş giden yarışta Mehmet Kaya’nın çok yerinde  yürütmesiyle kolay kazandı ve  iyi bir grubu geçtiğini söyleyebiliriz. Genel mesafe kalitesi olarak da grubun ötesinde bir potansiyele sahip.

Solo Turk kaba kumda hiç olmuyor ama sentetikte eksilmeyecektir, bugün bomboş kalacak ve grup geçebileceği düzeyde. Eğer Black Wasp olmasaydı cazip bir banko adayı olarak düşünülebilirdi ama bu şartlarda risklidir.

Misli için ilk ayak bu ikiliyle risk edilebilir. Daha sonra Vıctory Sun, Bekmez ve Salnazar tutuyorum.

 

Gruptan farklı potansiyeliyle Iskra’nın Power Love dahil tüm grubun önünde olduğunu düşünüyorum, bu seviyedeki dişi yarışlarından çok farklı bir potansiyele sahip, kazanmaya çok yakındır, bankom.

 

Arasına rağmen düzenli çalışarak gelmiş görünen Caş’ın kızı Buburc bu kadar zayıf grupta ilk at olarak düşünülmeli. Sezon başında benim beğendiğim ve gelişime açık gördüğüm taylardan biriydi ama aradan sonra durumunu bilemiyoruz, gücünü koşarsa kazanır. Turbo’nun kızı Canımçiçek’i de grubun bir tık önünde performansı ve istikrarıyla sigorta olarak yazabiliriz.

Bu iki tayı da yarışın diğer tutulan atları Serapsultan ve Konuksever’in önünde görüyorum, dördünü yazıp şişirmektense ufaltıp misliye yönelmek daha mantıklı geldi bana.

 

Ulan Bator’u mesafe faktörüyle Seyyah’ın önünde tutuyorum. Luxor’un bu seneki en iyi iki erkek tayından biri Ulan Bator. Rakibine göre daha yatkın olduğu mesafede ve çimden farksız koşacağını düşündüğüm sentetik sahada kazanmaya çok yakındır. Yalnız önde Yenilmez ile takışmaması lazım, ya çok iyi başlayıp hemen öne gelmeli ya da iki gitmeli.

Seyyah’ı da yazıp geçebiliriz.

 

Kasmanbey çok şanslı ama kısa mesafede zaman zaman çok üst düzey koşan Barcelona’yı da elemesek daha iyi olacak sanki. İkisini de yazalım kafamız rahat olsun.

 

Tornacı bugün hem uygun grubu hem boş kalacağı şartları yakalamış gibi görünüyor, sadece Kurt Dereli’nin zaman zamaa öne geldiğini hatırlıyorum ama bugün muhtemelen Tornacı boş kalır, gün içinde plase bir banko yazılacaksa benim adayım Tornacı.

Daha sonra Aslansütü, Mercanlı ve Bilgekurt.

Bol şanslar..

Yedili Ganyanın ilk ayağı 3,5,7 şeklinde kapatılabilir.

 

1.Ayak: 4,3/6,5,9

2.Ayak: 8

3.Ayak: 3,4

4.Ayak: 3,2

5.Ayak: 3,1

6.Ayak: 6/3,1,5


Cengiz Gürbüz