• 10 Eylül Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 1 hafta, 2 gün, 4 saat, 29 dakika, 1 saniye önce

İki yarıştır çok süratli taylara denk gelen Demirşimşeği numara ısrarından geri adım atmayınca yarıştan erken kopmak durumunda kalmıştı. Bugün gidişat anlamında yarış ve grup daha uygun görünüyor, başta onu yazalım. Koştukça gelişecek görüntüsü, kaliteli pedigrisiyle Özbilden ilk rakibi. Bu tay için Adana pistinde iyi yer tutabilmek önemli, özellikle bu mesafelerde. Arkaya kaldığı zaman yarışı elindenkaçırma ihtimali çok yüksek. O yüzden Demirşimşeği’nin bir adım gerisine aldım.

Çim yarışları bu gruba yeterli olan Karatepeli, sezon başındaki durumunu yakalamaya başlayan, Gobakbey / Üzüm çaprazlamasıyla çim potansiyeli yüksek pedigriye sahip Maceracı şans verdiğim diğer taylar.

 

İlk yarışında çok iyi bir taya geçilirken en az rakibi kadar etkili koşan Gölgeyele o yarışın ölçüsünde bu grupta rakipsiz. Anlık problem, pist uyumsuzluğu gibi performans dışı bir problem gelişmediği sürece kaybetmez görünüyor. Bankom.

 

Arayekyi 1200’ü çok etkili koşabildiği gibi stil itibarıyla yarışın gideceği yeri anlamayı da kolaylaştıran bir at. Önündeki atın dışını çok kolay tutup güçlü ve kolay şekilde devamlılık gösterebildiği için kendini koruyup, ön grubu da yarıştan düşürüyor. Bugün Rusgelin karşısında başarılı olduğu yarış tipini yine yapacağını düşünüyorum.

Sonlarda kim Arayekyi’yi tutturabilir onu aramak lazım. Bu noktada çok da fazla atın şanslı olabileceğini düşünmüyorum. Süratli gibi görünüp aslında kontrollü bir yarış olacağı için, Araykeyi’nin kısa mesafe kalitesine göre bir tık alt grurp kabul edilebilecek bekleme atların çok fazla şanslı bulmuyorum.

Arslandikeni ön grubu da kontrol altında tutup, sprintine seri şekilde başlayarak yarış sonuna kadar gelebiliyor. 1200’de Arayekyi’yi geçebilecek güç ve stile sahip bir numaralı isim Arslandikeni.

Geniş oynayanlar Rusgelin’i de ilave edip şansını biraz daha arttırabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,5,3,4

2.Ayak: 4

3.Ayak: 4,5,,1

4.Ayak: 2,1,3

5.Ayak: 2,3,1,4,11,5,9,10,12

6.Ayak: 6,12,5,2,7,1

 
Cengiz Gürbüz