• 10 Haziran Ankara ( Çıkan At Güncellemesi )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 2 gün, 9 saat, 44 dakika, 45 saniye önce

İlkayakta en çok çekindiğim tay olan Dıstant Shınıng'in çıkmasından sonra Civanım'a olan inancım iyice arttı. Civanım'ı tek bırakarak Sefire Sultan'ın yanına Lilyantus'un eklenip üçüncü ayağın sağlamlaştırıldığı bir oyun da düşünülebilir.


İlk ayakta, kısaya yatkın pedigrili, aşağı yukarı benzer işlere sahip tayların olmasıyla risk almak mantıklı görünmüyor. Bir taya dikkat çekip sıralamayı şablona bırakacağım.

Danehill Dancer kızı Sevincim’in kendisi ve tayları kısa çimde çok yetenekliler. Sipse ve Wolverine gibi sert sprint yapabilen, benzer eşgalli iki tane yavru verdi. Danehill Dancer etkisi pedigride bariz şekilde görünüyor. Bugün Sipse’nin Vıctory Gallop’tan verdiği Civanım ilk yarışına çıkacak. Kumdaki ortalama seviye galoplarının çok üzerinde bir yarış yapabilir, Vıctory Gallop’un Sevincim’in en iyi yavrusu Sipse’den verdiği tayın özellikle iki yaşlılığında iştah kabartan bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum, kesinlikle yazmadan oynamayınız. Biraz daha zayıf bir grup olsaydı tek yazacaktım ama Thecelo, Denizim, Thınker Bell gibi iyi annelerinin taylarının yanında tek yazmak biraz riskli gibi görünüyor.

 

Madrabaz yakın bekleyerek de koşabilmeye başladı ve bir önceki İstanbul yarışında bu grubun tamamına kolay şekilde hakimdi. Bugün şartlar daha da uygun, mesafenin uzaması önemli değil, bu sefer boş kalma imkanı da var ki Kaftan’a geçildiği bir yarış hariç boş kaldığı hiçbir yarışı kaybetmedi. Acaba kaçar mı diye çekindiğim bir tane at bile yok, Eniskerem hariç istese de Madrabaz’ın temposuna uyamayacak atların olduğu bir yarış, geçilmesi bence sürprizdir.

 

İkinci bankom Sefire Sultan. Adana’da kazandığı yarışta Sefire Sultan’ı çok beğenmiştim, Torok’un az sayıda başarılı dişi yavrusundan bir tanesi. Şimdiye kadar Torok’un tam bir erkek babası olduğunu söyleyebiliriz ama Sefire Sultan’ın da tipik bir Torok tayı olduğuna eminim. Adana yarışında Brother Grows’u geçerken son ellide bile hala ayak değiştirerek saldırması falan bu grup için çok kıymetlidir. Adana’da koştuğu 1600 açık yarışta, erken öne gelmeye çalışması, grubun sertliği ve mesafenin kısalığı yanında düzlükte de çok kötü kapandı, tabelaya girer görüntüsü yoktu ama o kadar geri gelmeyeceğine eminim. Üç yüzün orada kapanınca jokeyi yarışı bıraktı.

Bugün grup çok çok uygun, Sefire Sultan’ın grubun tamamından daha iyi bir uzun mesafe çim dişisi olduğunu düşünüyorum. Kader bizi tekrar Mücahit Bayır ile bir araya getirdi, bakalım vardır bir hayır diyelim.

 

Akınşah’ın boş kalacak olması Humbara için yarışı zorlaştırabilir. Bawıkal ve Badarbunga da Humbara’yı geçecek potansiyeli olan atlar. Çok inanamasam da, iki tekim varken Madiba’yı da ihmal etmek istemedim, onu da yazıp kapatalım.

 

Hunzach Dancer’ın son yarışı beklenenin ötesinde iyiydi. Abisi Divine Heart’ın aksine en iyi yarışını kısa çimde yapıyor, grubun uygunlaşmasıyla net favoridir. Eyota bu mesafeleri ve çimi hep iyi koşuyor. Uzunda bile iyi koşan Kıss Your Hands kesinlikle yazılmalıdır. Uygun kilosu ve istikrarlı yapısıyla Soydan’ı da yazıp ufaltmak için yeterli görebiliriz.

Kıpırdamaya başlayan Hovercraft, geri gitmiş görüntüsüne rağmen boş kalınca değişen The Yıldızer geniş oynayanlar için son tercihlerim.

Bol şanslar..

 

Not: Bütçe sıkıntısı olanlar beşinci ayağı dört at bırakarak az da olsa oyunu ufaltabilir. Onun dışında kısmak yerine beşliye yönelmeyi daha mantıklı buluyorum. Sefire Sultan gelirse zaten her şekilde para verecektir.

 

1.Ayak: 2,,7,5,9,8,1

2.Ayak: 12

3.Ayak: 5 

4.Ayak: 2,5,1,4,6

5.Ayak: 4,3,6,11,,10,1

6.Ayak: 2,9,6,7,10,12,13,14,1,3,4,8


Cengiz Gürbüz