• 10 Mart İstanbul ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 2 hafta, 1 gün, 20 saat, 20 dakika, 50 saniye önce
Last Princess'in yerine at yazmıyor Okypeta'yi tek bırakıyorum.


Yedilinin ilk ayağı için, son yarışlarında olduğu gibi Mıster Görkem - İshakbaba ikilisini ayırmıyorum.
 
 
 
Okypeta uzun ve yavaş sprint yapan, yarış kazanabilmesi için muhakkak orta mesafeye bağımlı bir kısrak. Uzunda diriliği kaybolup çok kısada da yetiştiremiyor. Kazanabilecek kabiliyeti var ama dediğim gibi mesafe ve grup şartlarını doğru analiz etmek lazım.
 
Bugün İstanbul'da bulabileceği en uygun dişi grubuyla koşacak ve mesafe ideal, yedili şablonuna tek bırakıyorum.
 
Altılıya Last Prıncess ilavesi yapılabilir. Durham Dancer tayı için ikinci yarışında 1500 uzun bir mesafe ama genel olarak kalite farkının mesafe açığını kapatabildiğini sıklıkla görüyoruz, Last Prıncess ilavesiyle sağlama almış oluruz.
 
 
 
Gölgesiz, Şenalp, Efesli, Kızgındemir dörtlüsü dördüncü ayak sıralamam oldu. Beraber koştukları son yarışlarından Gölgesiz, Şenalp'e net şekilde üstün göründü, iki at aynı yarışı koşacaksa Şenalp'in Gölgesiz'i geçme ihtimali çok zayıf. Bu noktada Gölgesiz'in istikrarına güvenemediğim için Şenalp'i de yazmaya karar verdim. Gölgesiz teki konusunda beni rahatsız eden bir şey var, normal şartlarda kaybetmemesi lazım.
 
Mesafe uzadıkça çıkış yapabileceğini hissettiren Efesli veboş kalabileceği bir yarışını kolladığım, sentetiği soru işareti olsa da dirençli taylar veren Egeincisi'nin yavrusu Kızgındemir sonraki tercihlerim. 

 
 
Molto Bene, Grayamazon, Fırey Ates, Mıss Planet dörtlüsü mesafe konusunda üçlülerin şimdilik en güçlü isimleri. Molto Bene pedigri ve fiziksel yapı olarak üçlü dönemi için rakiplerinden daha güçlü bir potansiyele sahip. Annesi Primadonna klasik mesafe atı verme konsunda Curtaralo ve Gına Montana ile kalitesini göstermişti, dişilerin kolay kolay mesafeyi beceremediğini düşünürsek, Molte Bene'nin grup yarış kazanma konusunda erkek kardeşlerine göre daha iddialı konumda olduğunu öngörebiliriz.
 
Yeterli hazırlıkları ve mesafenin de çok uygun olmasıyla geçileceğini kesinlikle düşünmüyorum, bankom.
 
 
 
The Last Legend uzun süredir süratli pist deneyimi olmadığı için muhtemelen geri planda kalacak. Orta mesafe çim - sentetik kalitesine sonuna kadar güveniyorum, sorunsuz haldeyse kesinlikle iddialı olacak.
 
Ulan Bator, Dayım Benim ve Impulsive ilaveleriyle kapamış oluruz.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 4,3,9,8,,11,10,7
 
2.Ayak: 8
 
3.Ayak: 5,4,1,2,3,6,10
 
4.Ayak: 1,2,7,5
 
5.Ayak: 6
 
6.Ayak: 5,9,1,3
 
 
Yedili
 
1,2 / 4,3,9,8 / 8 / 5,4,1,2,7,6 / 1,2,7,5 / 6 / 5,9,1,3


Cengiz Gürbüz