• 10 Mayıs Elazığ

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 2 hafta, 4 gün, 3 saat, 59 dakika, 34 saniye önce

Ataştacus’un öne gelemediği son yarışını ölçü almayalım. Malum, üstüne gidildiği zaman şansı sıfır. Ama boş kaldığında da Bawıkal dahil olmak zere Doğu’daki her atı geçecek potansiyeli var. Bugün sadece Karaeser gözüme çarptı. Karaeser’in start çıkışı daha iyi fakat ısrar eden olursa numarayı veriyor genelde, bugün onun nasıl koşacağı yarışın sonucunu doğrudan etkileyecek. Eğer Ataştacus’u ellemezse Ataştacus’un kolay kolay kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

Ne olur ne olmaz diye en azından bir sigortamız olsun, beklemeciler içinde en çok Zahan’ı beğeniyorum. Son yarışına dinçlik minçlik diyenler olacaktır ( bu da yeni çıktı ) ama spor salonu mantığını atlara bire bir kopyala yapıştır yapmak doğru değil, üç gün ara vermiş olsa neyse ama on dört gün gayet yeterlidir. Ben Zahan’ın 2000 ve üzeri yerine bu tip 1600 – 1800 arası daha etkili geldiğini düşünüyorum, eğer viraja aşırı geride girmezse, çok iyi uyum sağladığı Elazığ’ın ağır kumunda yine etkili olacaktır.

Kaçabilirse çok şanslı gördüğüm Ataştacus ve kendimce beklemecilerin en iyisi Zahan’ı yazarak en ciddi riski burada alıyorum.

 

Vıctory Star’ı kısada ne kadar tuttuğum malumunuz, ama Jungle Lıon’u da 1200’de elemek olmaz. 1700’de Bawkal harici gruba dayanan Jungle Lıon 1200’de yazılmalıdır. İki atla sorunsuz geçeceğimizi düşünüyorum.

Simental o kadar aradan sonra biraz eksik koşar herhalde.  Diğerlerinin şansı Vıctory ve Jungle’ın eksik koşmasına bağlı.

 

İlk defa koşacak, iyi pedigrili taylar var. Yarışın, sadece koşu görme avantajıyla aşırı önde çıkan tayı Sıverdays kaybedebilir. Koca Oğul ve Özdemirbey ikilisi güzel pedigrileri ve yeterli hazırlıklarıyla kesinlikle elenmemeliler. Yonaguska kızı Spartan Honor piste çıkar çıkmaz grubun en iyi işini yapmış, Elazığ’da bir Yonaguska yavrusu her zaman dikkate alınmalıdır, hele ki ilk yarışıysa.

Bol şanslar.

Not: Elazığ’da gördüğünüz gibi cazip bir oyun tutuyorum,  en azından beşlisini eksiltmeden deneyiniz.

 

1.Ayak: 10,2,4,5,6,1,8

2.Ayak: 4,8

3.Ayak: 3,12

4.Ayak: 8,2,3,4

5.Ayak: 10,3,1,4,2

6.Ayak: 8,9,10,2,3


Cengiz Gürbüz