• 10 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 1 hafta, 6 gün, 11 saat, 46 dakika, 18 saniye önce

 

Agf tablosundaki problem nedeniyle kimin ne kadar tutulduğunu hiç bilmeden oyunu hazırlamak zorunda kaldım. Bülten alma alışkanlığım da yok.

 

Yedili için Eküriler ve Sebinam kapalı.

 

Mortodela’nın uzunu kısaya göre zayıf olsa da çok uygun grup yakalamış. Pistin de hafif yumuşayıp lehine dönmesiyle net favorim.

Baturalp Bey’in uzuna ve yumuşak çime çok uygun bir pedigrisi var. İstanbulda’ki ilk yarışı da bu grubun tamamından iyiydi, yine etkili olacaktır.

Tovin’in çimi kum gibi olmaz muhtemelen ama boş kalacağı bu zayıf grupta, mesafe tutabilmesiyle yazılmalıdır.

Summer Pictures, Birbey Han ve Win Star Win’i sınırlı güçlerinden,  My Number ve Blue Kıng’i mesafe tutmaz diyerek eledim.

 

Şehlevent tam bir mesafe atı, uzun süredir de bu kadar uygun grup bulamamıştı. Alinazik’in son yarışı iyi gibi görünse de kalabalık yarışta iyi yerde saklanması da çok işine yaradı. Bu sefer daha az atlı yarışta Şehlevent’in mesafe kalitesini göstererek kazanacağını düşünüyorum, bankom.

 

Saadın Gücü’nü boş kalacak bir Kadhan zorlayabilir. Kadhan için Madrabaz sıkıntısı var ama Uğur Polat’ın öne ısrar etmeyen stili Kadhan’ın boş kalmasını sağlayabilir. Gününde bir Altıncı His, Saadın Gücü kadar etkili olabiliyor, günün en gözden kaçan, cazip atı bence Altıncı His. Üç at yeterlidir.

 

Lucky Irısh, Navaho her şekilde kapalı olan bu yarışı fazla kurcalamayalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,7,3

2.Ayak: 10

3.Ayak: 6,4,2

4.Ayak: 1,2

5.Ayak: 4,3,2,6,7

6.Ayak: 6,5,7,8,11,1,2,3,4,9

 
Cengiz Gürbüz