• 10 Nisan Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 hafta, 2 gün, 9 saat, 29 dakika, 32 saniye önce
Yedilinin ilk ayağına Rengül, Bessey, Günyüzü yeterli.
 
 
İlk Şart-1 yarış ikincisine göre daha zor. Güzel pedigrili atların galopları güven vermiyor, çok at yazmak en mantıklısı. Bursa pisti, tay galop derecelerinden anladığım kadarıyla baya bir hafiflemşş, 800/55 ler havada uçuşuyor, Nisan başında hiç koşmamış atların bu galopları yapmasının pistle alakalı olması çok yüksek ihtimal.
 
Kılıçhan'ın annesi Gufre.53 kısa kaba kumda iyi at verme potansiyeli olan bir anne, en bariz örneğini Pekkan da gördük, kızı Işılay da Akın Akın'ı verdi. Yarışın pist, mesafe odaklı en iyi annesi bence Gufre.53... Kılıçhan gösterişsiz galoplarına rağmen öncelikli yazılmalıdır. Yedikaranfil'in kardeşi Akil Tay'ın baya bir galobu var, dereceli de sayılır, onu da yazalım. Eksik işleri olsa da Kaizbert yavrusu Panama sorgusuz yazılmalıdır. Özgünhan tayları Selkut ve Goncanur elenmemeli, Özgünhan'ın Şart-1 kaba kum yarışlarında mümkünse bütün yavruları yazılmalıdır. Az denense de zaman zaman hem eşgal hem güç olarak çok ilginç taylar veren Bozok'un kızı Yenişarlı son tercihim.

 
 
Yaylalı ve Harmandalı birbirine yarış kazandırmayan atlar grubundan. Harmandalı daha seri olamsıyla kafayı Yaylalı'ya vermeyip Yaylalı'nın şansını çok azaltıyor, Harmandalı olmasa Yaylalı bu atları çok kolay geçer. Harmandalı 1200'de grubun net favorisidir. Olur da öne çıkabilirse diyerek Yaylalı da yazılmalı. Golıath, Obradovic ve Prenses Roro yarışın beklemeci sigortaları. Özellikle Prenses Roro kısaya dönmesiyle, yarışın çok süratli giderse şanslıdır.

 
 
İlgar Tay bu sefer net şekilde Madrabaz'ı bozmaya koşacak, yüksek tempoya dayanabilmesiyle kensidi de kazanabilir. Madrabaz'ın kaçamayacağını varsayarsak Tarık Han için başka bir tehlike kalmıyor, hem süratli yarış hem uygun grup şartlarında kazanmalıdır. Bence en ciddi rakibi ekürisi.

 
 
Gold Foot için yine beleş bir yarış, handikap atlarını geçerek, bugünkü yarışı da sayarsak dörtyüz bin tl para kazandı ama bunlar Gold Foot'un iyi günleri, dörtlüye döndüğünde bu kadar az atlı ve zayıf yarış bulamayacak. Bugün yine kazanır.
 
 
 
Hosli aradan çok güzel işlerle dönüyor, kumun hafifleşmesi ve Bedwulf, Angel Horse ikilisinin mesafe sorunundan faydalanarak kazanabilir. Bedwulf uzuna çıksa da kolay kaçabileceği bir yarış bulmuş ( tabi Legend Ring eskiye dönüp kaçmayı denemezse ) bitirebilir. Angel Horse kısaya daha yatkın olsa da Bedwulf kadar uzunda eksilmiyor, grup da uygun, kesin yazılmalıdır.
 

 
Almimruhiye 27. tescilli bir Kısa Vade kaba kum annesi, Yavuzsoy, Gökmener ve Taşçı Pehlivan gibi yavrular veren, Tjk'nın elindeki en 'garanti' annelerden bir tanesi, Caş'ı da çok seviyor. Bu seneki tayı Arhanbey'in 800/54 işi var, ben kazanır tutuyorum ama iki tek varken Şart-1 yarışı risk etmeyelim. 24 yaşında ilk tayını veren Zafire.14'ün oğlu Erduran da muhtemelen iyi koşacaktır. Hacıvat, Demirkazık'ın fena çalışmayan oğlu Tekmutlu ve çok beğenmediğim galoplarına rağmen Gündüzeli çıkışlı Manidar da yazarsak bence yeterlidir.
 
Bol şanslar.
 
 
1.Ayak: 3,1,4,6,8,9
 
2.Ayak: 1,2,4,3,7
 
3.Ayak: 5
 
4.Ayak: 1
 
5.Ayak: 5,2,3
 
6.Ayak: 1,,3,5,7,6


Cengiz Gürbüz