• 10 Nisan Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 hafta, 1 gün, 3 saat, 45 dakika, 28 saniye önce
Urfa'nın ilk ayağında Özduran, Yalaz, Serdarhan gibi kısa kuma uygun, güzel galoplu taylar var, risk etmeyip çok at yazalım.


 
Mızarbeyi'nin bir yarışta iyi koşması için, ön grupta kolay yer tutup viraj üzerinde dayak yemek zorunda kalmaması lazım. Yani önde Rojhat Kızı tarzı, Mızarbeyi'nin kolay yakalayamayacağı sağlam bir kaçak varsa şansı çok azalıyor. Bugün yarışta Mızarbeyi'nin atlarken çok zorlanacağı bir kaçak ben göremiyorum. Yüksek tempoda kolay gidebilmesi 1700'de Mızarbeyi'nin en önemli avantajı. Ben virajla beraber numarayı çıkıp avans yaparak kazanabileceğini düşünüyorum. Zor programda bankom Mızarbeyi.
 
En çok Yalnızkartal'dan çekiniyorum, beşlilere iki at uyazılıp teksiz oyun yapılabilir.



 
Çöl Aslanı 1400'de çok eksiliyor, 1400'de ancak çok boş kalabileceğ ibir yarışı kazanabilir. Bugün Excellence varken zorlanacağını ve tek yazılmaması gerektiğini düşünüyorum. Exellenca Çöl Aslanı'nın dibine yatıp düzlüğe kadar kaçırmadan sabredebilirse bence yarışın favorisi. Racon abisi Lıon Rock'ın kopyası, aynı onun gibi yakın gidip iki yüz metre net sprint yapıyor, Excellance ve Çöl Aslanı ikilisinin erken süratlenmesine karşı yazılmalıdır. Son galobu da 800/49 bence çok iyi koşar.



 
Ateştopu'nun Sabıka.73 kızından verdiği Özgürel yarışın net favorisi, galopları yüzde yüz içime sinmediği için tek bırakmıyorum, normalde bu pedigri Urfa'daki ilk yarışını kaybetmez.
 
Çabuk ayaklı taylar veren Mirzal'ın oğlu Mirzade güzel çalışmış, muhtemelen seri bir taydır, yazalım. Berkoş'un kızı Edessa ve kuma ve kısaya yatkın pedigrileriyle Mehaze ve Nazeyin Kızı ikilisi daha son tercihlerim.
 
Bol şanslar..
 
 
1.Ayak: 6,8,7,3,4,10
 
2.Ayak: 9
 
3.Ayak: 1,8,11
 
4.Ayak: 5,4,7,9,10
 
5.Ayak: 7,10,1,3,17,13,12
 
6.Ayak: 1,11,8,2,16,17


Cengiz Gürbüz