• 10 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 1 gün, 26 dakika, 2 saniye önce

İlk ayakta birbirine çok yakın taylar var, eküriler önde görünse de ben kendi kafamdaki kaplısını yazarak geçiyorum, sıralamam şablonda.

 

Derbihaş ve daha pek çok yarış kazanabilen atların anne kardeşi Demirciefe’nin henüz gerçek potansiyelini bulmadığını düşünüyorum. Yarış koştukça mutlaka bir yer bulacaktır. Yaşça büyük rakiplerin yanında ilk defa koşacak ama grup tam bir cenaze ordusu. Uzayan mesafede yarış içinde daha rahat edeceğini düşünüyorum, bankom.

Rakip olarak diğer dört yaşlılar Makara ve Kurye ikilisini tutuyorum. Demirciefe’nin Makara’ya karşı kısada bir üstünlüğü var, bence rakibinden daha kabiliyetli bir tay. Kurye’nin yarış tipi itibarıyla uzunda zorlanabilecek bir görüntüsü var. Biraz da Avatar’dan çekiniyorum. Başka bankonuz varsa bu üçlüyü de ilave edebilirsiniz.

 

Dance çok ağır favori çıkmış, güven veren yapısı olmasına rağmen gücü sınırlı bir tay, o yüzden ben tek yazmak istemedim. Pershıng Ankara’daki çim yarışlarını bugün kuma taşıyabilirse ( ki galopları çok güzel ve Scarface tayları genel itibarıyla pist ayırmıyor ) Dance’i geçmesi hiç de sürpriz değil. Çok geri atılan Ocean Goddes’ı da yazıp kapatıyorum.

 

Lady Tulpar ve Prıncess İzabel daha önce beraber koşmuşlar ve baş farkıyla Prıncess izabel kazanmıştı. Bu yarışın farkı Prıncess İzabel’in çok sert kaçabilen ve kolay durmayan Kıyamet gibi bir atla önde teke tek kalacak olması. 1400’e uzayan mesafede onunla uğraşmak Izabel’i yarış sonunda sıkıntıya sokabilir.

Tam bir kısa sprinter olan Lady Tulpar’ın bu sefer rakibini geçmeye daha yakın olduğunu düşünüyorum. Zorlanırsa alternatif tek bile olabilir. Gıpsy Danger’ı bu ikilinin gerisinde bulsam da, geniş oynayanların yazması daha sağlıklı gibi görünüyor.

 

Kızıltuğ’u çok tutuyorum. Aradan sert gruba çıkarak döndüğü yarışı ben genel olarak beğendim. Öne çıkamamasına rağmen düzlük performansı kötü değildi. Bugün grup uygunlaşmış ve tam mesafesine çıkıyor, start yeri de çok güzel. Eğer ki, son yarışını bekleyerek kazanan Tatlıkotan da öne ısrar etmezse Kızıltuğ önde boş ve kolay kalabilir ki zaten o senaryoda geçilmesi sürprizdir. Cazip banko arayanlar Kızıltuğ’u kesinlikle deneyebilir.

Şafak Vakti’nin son yarışını beğendiğim, yakın bekleyip kısa sprint yapabilmesiyle bu gruplarda her zaman fark yaratıyor, son koşusunda da kötü durumda olmadığını gösterdi, mutlaka yazalım. Yükselim’in son yarışını ölçü almıyorum daha iyisini defalarca yapabildiğini biliyoruz. Öncelik bu üçlüde.

Daha sonra Turabi, İmparator ve Tatlıkotan.

 

Son ayakta birbirine çok yakın yarış performansı yapan beş at var, ayırmak risklidir, zaten kapalısı gibi görünüyor. Sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,4,3,5,9

2.Ayak: 9

3.Ayak: 5,1,,3

4.Ayak: 2/1,5

5.Ayak: 4/6,2,,8,1,7

6.Ayak: 11,10,9,5,4