• 10 Ocak Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 1 gün, 9 saat, 40 dakika, 42 saniye önce

İlk ayakta Green Puss ve Dilbar ikilisi normal şartlarda grubun çok üzerindeler. Ama ikisinin de çok istikrarsız bir yapısı var. ‘’ Dişi ata güvenilmez ‘’ önyargısını sonuna kadar destekleyen bir yarış hayatı oldu ikisinin de. O yüzden ne Dilbar’a ne Green Puss’a güvenebiliyorum. Favorim, eğer ki gücünü koşarsa Dilbar.

Patatuka’yı da sigorta olarak yazacağım. Startta anormal kalmazsa, ilk kez çıkacağı bu grupta etkili olacağını düşünüyorum.

Ultrastar ve Kraliçe Hera’yı hem hafif uzun geleceğini düşündüğüm mesafe hem de Dilbar – Green Puss ikilisinin gerisinde olduklarını düşünmem nedeniyle eledim.

 

Favorim Sapancalı Kır Kız. Aslında son yarışlarına bakınca grup çok uygun gibi görünmüyor ama yarış gidişi çok lehine dönebilir.

Peksoyunoğlu, Kılıçsoy ve son yarışını kaçarak kazanan Kaptanım üçlüsünün yüksek tempoya çıkacaklarını düşünüyorum. Kılıçsoy aslında genelde yakın beklemeyi tercih ediyor ama bugün Ketme faktörüyle erken yürütme ihtimali çok yüksek. Kaptanım’ın yakın bekleyeceğini düşünüyorum.

Bu senaryoda Sapancalı Kır Kız mutlaka etkili olacaktır. Peksoyunoğlu’nu son yarışı gördükten sonra tabi ki yazmak zorundayız. Önde giden bir iki rakibi olsa da hiçbiri net olarak kaçak değil, yine boş kalırsa eğer sadece yarışın değil günün en şanslı atlarından bir tanesi olacak. Dengesiz yapısına rağmen uygun gruba çıkan Devreş ve baştan sona hayal kırıklığı Kırbulut son tercihlerim.

Kılıçsoy’u 1500’e çıkan mesafe ve önündeki dirençli rakibinden dolayı eledim.

 

Banko tercihimi Egebeyi’nden yana kullanıyorum. Son yarışında baştan sonra Ruat ile uğraşmasına rağmen direnmesiyle bu grubun çok ötesinde koştu. Kilo dezavantajı falan çok önemli değil, yine boş kalma imkanı var ve kazanması gerekir.

Sadece Kavzan’dan biraz çekiniyorum, diğer atların az çok güçlerini biliyoruz ama Kavzan potansiyelli ve gelişim içinde olan bir at. Daha da ileri gidebileceğini düşünüyorum. Yeri olanlar Kavzan’ı da ilave edip iki atla geçebilir.

 

Dördüncü ayak çok at yazıyorum, sıralamam şablonda.

 

Beaugazon için grup bu sefer daha uygun, her yerde kolay gidip sprint de yapabilen stiliyle benim beğendiğim ve güvendiğim atlardan bir tanesi Beaugazon. Bugün çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

Boyka’nın son yarışında aprantisi çok etkisiz kaldı, bu tip gruplarda etkili olabilecek kumaşı var, değişen aprantsiiyle mutlak yazılmalı. Zeytinoğlu kıpırdadı, onu da yazalım. Megas dünyanın en tahmin edilemez atlarından biri, olur da yine iyi gününe denk geliriz, yatmayalım. Son tercihim Kıng Of Brothers.

 

Yarışın kilit noktası Tovin’in Balyeci Salih’in üzerine gidip gitmeyeceği. Eğer Balyeci Salih öne kolay düşebilirse bu gruba kaybetmez. Tokatçı’yı da yazarsak yarışı hem gidişat hem performans anlamında kapatmış oluruz diye düşünüyorum. Tovin çok ısrar ederse tam Tokatçılık bir yarış olacak.

Gatsby’yi ilk yarışında biraz ağır buldum, çok da zor kazandı zaten. 1200’e düşen mesafede ve sertleşen grupta elemeyi tercih ediyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,7

2.Ayak: 8,9,7,1

3.Ayak: 1/8

4.Ayak: 2,4,1,3,6,5

5.Ayak: 5,6,9,2,8

6.Ayak: 1,3