• 10 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 2 hafta, 1 gün, 11 saat, 16 dakika, 31 saniye önce

Yedilinin ilk ayağında Eyvah Uzun Mehmet’i banko öneriyorum.

 

Naldökenli Gakgoş galop – pedigri sıralamasında bir numaralı tay. Kısrak sülalesi özellikle anne anlamında üretken, Sanzatu’yu veren Red Fact var mesela, Yekayek var… baba Native Khan’da çok üst düzeyli olmasa da istikrarlı bir aygır, Şart-1 yarışa da gayet uygun. 600/35 sonu 22, 1000/1.03 çok iyi işleriyle yarışın net favorisi.

Chıaro Dı Luna’nın da orijinini çok beğendim. Cuvee/Harika 5 süper bir kum çaprazı var, Harika 5’in Angels Song, Geliboulu gibi birinci sınıf kumcularını biliyoruz, kızı Sevimabla da kumda iyi bir anne oldu. Bu sülalenin Cuvee’den verdiği taya dikkat etmek lazım, hele Şart-1 yarışta.

Candy Court’u da yazarsak ilk ayak için yeterlidir.

 

İkinci ayağı detaylı konuşmaya gerek yok, beş – altı at yazıp parayla bulalım.

 

Hamarat uzunda kesin eksilecek, Yeşilmişık’in de kısası bariz daha iyi, Ciminli’nin son halini beğenmiyorum, yine boş kalır ama kalsa da pek dayanacak görüntüsü yok. Prıncess Ada ölmüş.

Sonuç olarak, Hamarat’ın mesafe sıkıntısına rağmen bu gruba kaybetmesi bana pek olası gelmedi ama bir yeri yıkacaksak ben burayı seçiyorum. Bahsettiğim altların hepsini yazalım, kapalıdır.

 

Enopi iyi tayların yanında Maiden’dan çıktı, aynı yarışta Pepito ya da Usluhan olsa kazanacakları şüpheli. O yüzden Maiden’dan geliyor diyerek elemeyelim, boş kalır yine muhtemelen, annesi Pallina da uzunu severdi.

Usluhan tek rakip yazıyorum, Pepito’dan artık vazgeçtim.  Kuyumciyanlar düzeltmek için takı değişikliği yapıp duruyor, bu orijinden beklenti elbette Pepito değildi. Ama ben sorununun takı değil mesafe ve düşük yarış karakteri olduğunu düşünüyorum, bugün bende yok.

 

İkinci Şart-1 ilkine göre daha zayıf. My Daughter Heja plase banko adayım. Pedigri olarak kısa kuma ve Şart-1’e çok yatkın görünüyor.  Annesi Tonys Ridge hep benzer eşgalli ve kuma yatkın yavrular veriyor, biraz eskiler Pardon My Dust’ı hatırlayacaktır. Perfect Storm destekli My Daughter Heja bu zayıf ve eksik galoplu görünen grupta kazanmaya çok yakındır, misliler ya da yedili ganyan için kesinlikle tek yazılabilir.

Bey Fırat ve kumcu anne Can Ayşe’nin torunu Es Ayvalık Es ile bence kapalıdır.

 

Kızılhan uygun grupta boş kalacağı bir yarış yakalamış, Kaçın Geliyor’un da eski yarışlarını koşmadığını düşünürsek Kızılhan kaybetmemeli.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,6,1

2.Ayak: 4,5,6,1,2

3.Ayak: 3,1,7,2

4.Ayak: 5,3

5.Ayak: 8/1,6

6.Ayak: 2