• 10 Şubat Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 1 hafta, 2 gün, 19 saat, 4 dakika, 23 saniye önce

Kocaeli programını çok fazla beğenmedim, elle tutulur cazip at sayısı çok az, genelini herkesin yazacağı plaselerin oluşturduğu, aşağı yukarı bütün oyunların birbirine benzeyeceği bir program var.  Biraz geniş de bir şablon oldu açıkçası.

 

Nasuhoğlu – Mertadam ikilisini bu sefer Fordta Tek’in önünde tutuyorum, Fordta Tek 1400’de bence bu ikilinin gerisinde ki zaten son yarışı üç senelik kariyerinin en iyisiydi. Yine kazanmaz mı, olabilir ama ben 1400 de ve Borbore – Akkurt ikilisinin süratli götüreceği yarışta elemeyi tercih ediyorum.

Son tercihim, yakın bekleme işini çok yapan ve Kocaeli’yi seven Fenerlican.

 

İkinci ve beşinci ayak arap Maidenlarının çok denk olduğunu düşünüyorum, risk etmeyip çok at yazalım. Caziplerinden biraz bahsedeyim, ilk Maiden’da Pırıltı’nın torunu Hüraslan çok geride kalmış, Agf deki yerinden şansı daha yüksek. Diğer Maiden da Kaizbert’in tayı Torul öne geliyor ama devam edemiyor, çıkış yapacaksa bundan iyi yarış olamaz, eşgal olarak da tam bir Kaizbert. Bilgin’in kızı Yaldızım’ı da gelişen tecrübesi ve mesafenin uzamasıyla yazalım.

 

Ova Kartalı eğer Dayı Mevlüt eskisi gibi dönemeyecekse bu gruba kaybetmez, Ova Kartalı’nın ekürisi Barrera’nın da Dayı Mevlüt’ün öne gelmemesi için elinden geleni yapacağını düşünüyorum, ikinci teke ihtiyaç duyanlar Ova Kartalı’nı değerlendirebilir.

Dayı Mevlüt uzun süredir dereceli çalışıp, 800/47 leri falan var, yeri olanlar yazmalıdır.

Başka at olur mu diye aradım ama özellikle Ova Kartalı’nın grubun üzerinde ve istikrarlı yapısından dolayı elim gitmedi.

 

Yenilmez boş kalabileceği kebap bir yarış yakalamış, kaybetmesi zor görünüyor, bankom.

 

Son ayakta mesafesine çıkan ve kıpırdamaya başlayan Sleven mutlaka yazılmalıdır, sıralamam şablonda.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,6,5

2.Ayak: 6,7,5,8,10

3.Ayak: 2/4

4.Ayak: 4

5.Ayak: 2,4,6,8,9,10,1

6.Ayak: 15,4,1,2,9,7,10,6