• 10 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 9 ay, 2 hafta, 2 gün, 11 saat, 38 dakika, 17 saniye önce

Ankara’da bankom Scoutleo’dur. Stili dışı koştuğu son yarışı benim gözümde önemsizdir. At geçen sezon da numaraya çıkmayı denemiş, tıpkı geçen yarış gibi düzlüğe çıkamadan bırakmıştı. Ahmet Çelik bundan bihaber olmalı ki aynı berbat kararı inisayitif kullanarak verdi. Scoutleo’nun tempodan bağımsız düzlüğü beklemesi gerekli.

Bugüne dönecek olursak son derce doğru bir jokey tercihi var. Hasafet’in bertaraf olmasıyla grup son derece uygunlaşıyor. Powerman son koşusunda öne giderek farklı bir kimlik kazandı; fakat virajlı startta ve Lumınescence’nin yanında aynı konforu bulamayacak. Lord Of Game İstanbul’da gösterdiği mesafe kalitesini Ankara’da hiçbir zaman gösteremedi. Son koşusu dahil ancak idare edebiliyor. Bu seviye bir yarış için bitirici gelişi yok. Aradan dönen Dıstant Shining’in işlerini yeterli bulmadım.

Sonuç olarak, Lumınescence ve Powerman’ın süratinde hızlı bir düzlük çıkışı yakalayacak Scoutleo’nun bu kez bitiricih hamleyi yapacağına inanıyorum, bankomdur.

 

Geçen sezon bir türlü ısınamadığım Secret Blood’a bu sezon farklı gözle bakıyorum. Nerede gelip nerede gelemeyeceği biraz daha berraklaştı. Uygun grup, doğru mesafe ve jokey tercihiyle kazanmaya çok yakın buluyorum. Öne gidebilme şansı olan Uçan Fil ve son yarışında kıpırdayan, hedef grup yakaladığında formu biraz bile iyiyse sonuca gidebilen Monteverde rakipleridir.


Kızılok, küçük ve orta bütçeli oyunlara tek yazılabilir. Geçilmesi kolay görünmüyor. Yanına at yazmamın sebebi sürat yarışını iyi yapabilen tayların bulunması. Kızılok yerini erken bulamazsa ciddi bir sürpriz çıkabilir. Kurgunun hakkını da ancak bu şekilde alabiliriz. Bütçeniz ölçüsünde sıralamayı değerlendirebilir veya yalnız bırakabilirsiniz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,7,3,10,11,6,8,9

2.Ayak: 1,9,13,14,10,3

3.Ayak: 6 (Scoutleo)

4.Ayak: 5,3,1,2

5.Ayak: 2,6,4

6.Ayak: 4,,7,8,10,11,5


Cengiz Gürbüz