• 10 Temmuz Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 2 hafta, 2 gün, 10 saat, 18 dakika, 43 saniye önce

Beşinci koşu 2 ( Gür Poyrazı ) eklendi.



İdeal formunu yakalayan Kızıltuğ bu gruptaki atlardan daha güçlü durumda. Şahpazlı veya öne çıkma şansı olmayan Katı Semih’e kaybedeceğini sanmıyorum. Geçilirse Pirsus’a geçilir. Lord’u arkasında tutması kesin olan Pirsus, devamlılığını düzlüğe taşıyabilirse Kızıltuğ için en sert rakip.

 

Demirbüken, Mister Right ikilisi arasındaki yarışlar maksimum yarım –  bir boy şeklinde sonuçlanıyor. Yarış süratliyse Mıster Right, yavaşsa daha iyi yer tutabilen Demirbüken’in şansının arttığını düşünüyorum. Demirbüken son yarışında aprantisinin ne yapacağına bir türlü karar verememesi sonucu çok kötü yerlerde kalıp yarışını koşamadı. Akın atı çok iyi tanıyor, kaçaksız bugünkü yarışta mutlaka öne yürütecektir.  Avanslı şekilde rakibinden daha iyi yerde düzlüğü gören Demirbüken’in direneceğini düşünüyorum. İlk altılıda bankom.

 

Halis ve diğerleri şeklinde Şart-1 yarışların ayrıldığını görüyoruz. İkinci koşuda Anadolu diğer taya göre daha güçlü görünüyor ama sürat özelliği baskınlık göstermeyen Anadolu’yu da ben yıkmayı deneyeceğim. Zaten diğer tay ( Karametin ) tek olmaz. Sıralamayı şablondan takip edebilirsiniz.

 

Kızlarına müthiş bir kısa çim yeteneği aktaran Magda’nın kızı The Company kendisi gibi çok kabiliyetli taylar üretiyor. Kumda bile kazana Reina De Diamantes esas pistinde günün net favorilerinden biri.

Son yarışında bankomuz olan Mezzo Soprano maksimum süratine ulaşmış şekilde hücum ederken şansını sıfırlayan bir kapanma yaşadı. Rakibinden daha tecrübeli ve çim yeteneği olan bir tay. İhmal etmeyelim.

 

Lıttle Kıng hariç bu grubun birlikte koştuğu 1400 yarışı analiz etmeye çalışalım. Ballistic Bullet ve Cool Prince, Moon Father’a oranla 1400 de daha etkili sprint yapabiliyorlar. Direkt numarayı alma hedefiyle başlayan Moon Father, Nestor gibi bir tayla aynı yarışta olunca öne düşmek için epey cepten yemek zorunda kalmış, sermayeli beklemecilere düzlükte istediği gibi cevap verememişti. Bugün mesafe ve yarış gidişi avantajı bahsettiğim diğer ikiliye göre Moon Father’a geçmiş durumda. Son yarışına eşdeğer performans yapabilirse Cool Prince – Balistic Bullet’ı arkasında tutmaya bugün çok yakın ki o yarışta bile Balistic Bullet’a geçilmemişti.

Lıttle King’in orta mesafesinde ahım şahım bir şey yok. Moon Father beklediğim gibi kolay kaçabilirse Lıttle King’e de gayet etkili şekilde direnebilir.

Sonuç olarak ikini altılı bankomuz Moon Father oldu.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 2,5

2.Ayak: 1,7,4,3,2,8,5

3.Ayak: 2

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 10,3,7,1,2,,4,8

2.Ayak: 10,6,5,1,8,11,2

3.Ayak: 8,2,3,7

4.Ayak: 4,7

5.Ayak: 2,1,4,5,7

6.Ayak: 6


Cengiz Gürbüz