• 11 Ağustos Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 2 hafta, 3 gün, 20 saat, 6 dakika, 42 saniye önce

Yonaguska’dan Genyeri’ye giden iki yaşlı kum performansı için birinci sınıf pedigriye sahip Lordsdaughter ilk bankom. İlk yarışına göre daha derli toplu start çıkışı yapacağını düşünüyorum, mesafenin 1300 olması da yer tutmasını kolaylaştırır, grup çok uygun, kazanmalı.

 

En iyi olduğu Bursa kumuna ve uygun gruba çıkan More Than A Game yarışını koşarsa günün en net favorilerinden. Wınd Runner, hayatının en iyi durumunda, eskisi gibi önünde direnen at olduğu zaman kesmiyor, yarış karakterini ve düzlük sprintini çok geliştirdi, More Than A Game kötü koşarsa bu grubu da geçebilir. Fratelli’ye mesafe uzun, formu kötü falan ama boş kalabilir göründüğü bu yarış dikkat edilmeli. Sonra Frenkli Rüzgarı, Gazelle Eyes ve uzun mesafe performansı sınıf yarış kazanmaya yetmese de yarış gidişinin uygunluğuyla Angel Horse.

 

İkinci bankom Kırım Beyi oldu. Son yarışında kaybettiği Kırdeniz – Trakya Ateşi ikilisini neden bugün geçeceğini düşünüyorum biraz açıklamaya çalışayım. Kırım Beyi bildiğiniz gibi çime çıktıktan sonra sert kaçan olduğu zaman ( Erkmen gibi ) iki gitmeye başladı ve gayet de başarılı oluyor, Ankara’da geçmediği Kısa Vade atı kalmadı. Son yarışında öne çıkmak gibi bir planı yokken Büyükdüşün’ün iyi start çıkışı yapamamasıyla bir anda önde kaldı. Sonra da doldurup gelen Büyükdüşün’e numarayı vermedi. Virajda da Budakhan’ın ekürisi Esanadolu çok ciddi sıkıştırdı. Ona rağmen yarış sonu yarım boy geride üçüncü kaldı. Eğer o gün düzlüğe biraz daha sermayeli gelebilse dışından hızlı gelen Trakya Ateşi ile lüte girip kazanabilirdi. Tempoların ve Trakya Ateşi’nin bir anda gelip bir boy yapması sonucunda üçüncü oldu. Bugün düzlüğe daha sermayeli gelecek ve doğru rakibi seçme şansı var, dayanacağını düşünüyorum.

 

Özdamar sürekli öne çıkardığım atlardan, ama yüzde ellilere varan favoriliği yarış stili itibarıyla kaldıracak bir at değil, zayıf gruba rağmen geçilebileceğini düşünüyorum, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10

2.Ayak: 8,5,4,3,1,6,11

3.Ayak: 2,5,4,,8,1

4.Ayak: 4

5.Ayak: 6,3,5,1,4,7

6.Ayak: 2,1,4,5,10

 
Cengiz Gürbüz