• 11 Haziran İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 23 saat, 33 dakika, 59 saniye önce

İlk altılıda Sahipbey ve Lucky Irısh banko, Katsuya – Kepez Storm iki at tutuyorum.

 

My Freedom bankosuyla İstanbul’a başlayalım. Kısa çimde dört beş tane Kısa Vade atı veren Habinar’ın kızı My Madonna’nın yavrusu My Freedom. Garanti bir pedigrisi var. Habinar’dan olduğu gibi kızlarından da boş at çıkacağını sanmıyorum. Lıon Heart aygır seçimi de gayet yerinde olmuş, süper idman durumuyla, Ahmet Çeliğin taylara biraz korkak binmesine rağmen kazanmasını bekliyorum. Şuna eminim ki My Freedom’u geçecek tayın çok üst düzey olması gerekir.

Rakiplerine biraz bakalım. Şeker Remziye ve Rıght Or Wrong’un kardeşi Aga Osman’ın daha gösterişli bir pedigrisi var gibi görünüyor ama ilk yarış odaklı ve iki yaşlı performans anlamında bakıldığında My Freedom’un daha kaliteli, yanıltma payı çok az bir pedigrisi var. Dark Heart’ın orijini hakkında çok bilgim yok ama kardeşi Saılınt Knıght’dan yola çıkarak bir Habinar yavrusu seviyesinde olmadığını varsayıyorum. Yele, beklenenin üzerinde idman performansına sahip, iç sahada 1000/1.01’ler falan kır, dişi bir Dıvıne Lıght yavrusu için ilginç işler. Açıkçası çekinerek elediğim tek tay o oldu diyebilirim, yine de My Freedom’u geçecek kadar koşarsa benim için sürpriz olur. Sonuç olarak My Freedom bankom.

 

Uluer varken bu grupta risk almanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Ne koşacağı tamamen o günkü ruh halina bağlı, yarışını yaparsa bu grubu her zaman geçecek gücü var. Ama tek yazamayacağıma göre bu yarış bende çok at olacak.

 

Storm Sea Swell’in grubun en iyi atı olduğunu kabul etmekle beraber, yarışın 1100 metre gibi özel bir mesafe oluşu, bekleyen ve uzun sprint yapan Storm Sea Swell ‘in işini, biraz yarış içinde tuttuğu yere, kapanıp kapanmamasına vs bağlı olarak zorlaştırabilir. Yüzde elli Agf ile tek yazmaktansa, biraz sorun yaşamasını da umarak yıkmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Gücünü çok az yarışta koşan Sierra Maestra, en iyi olacağı mesafede sağlam bir sprint yapabilir. Blue Lıon boş kalır gibi görünüyor, 1200’de Storm Sea Swell’e son ellide geçilmişti, bu sefer daha tehlikeli. Blue Kıng de beklenen seviyede olmasa da düzelmeler var, mesafe de çok lehine. Kırdere ve Krıs Angel’ı da yazarak kapatıyorum.

 

Taliphan’ın hiçbir zaman, Ankara 1000 metre çim yarışını 1.02 ile kazanan Yeltay seviyesinde bir yarış koşmadığını düşünüyorum. Yeltay bence bu senenin şimdiye kadar ki en iyi üç yaşlı çim tayı. İlk ayak tay yarışına güvenemiyorsanız Yeltay’ı tek bırakılabilir.

Sonra Taliphan.

 

Raci’ye maalesef rakip bulamıyorum. 1600’de aynı grubu kamçısız geçtiği yarıştan sonra bugün yıkmak mantıklı görünmüyor, ikinci bankom Raci.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 9,6,4,8,7,2,1

3.Ayak: 2,9,8,6,3,4

4.Ayak: 8,,5

5.Ayak: 4,2,6,7,3

6.Ayak: 7

 
Cengiz Gürbüz