• 11 Mart Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 2 hafta, 12 dakika, 11 saniye önce
Parpali ve Oğlum Burak ikilisi beraber koştukşarı son yarışlarında Pirsus'un 1200 temposunda yarışın hiçbir yerinde rahatlayamadılar. Aradan dönen Oğlum Burak'ın yarışını beğendim, Pirsus'un olduğu bir 1200 yarışı kazanabilmesi zaten oldukça zor, son iki yüze kadar eski durumna yakın zamanda döneceğini gösterdi. Bugün daha uygun bir yarış gidişi var, yarışın süratli atları Adilabi ve Kırım Beyi Oğlum Burak'ın yürüdüğü an hakim olabileceği isimler, etkili olacaktır. Parpali'nin kumda kazanabilmesi için bir tık alt grupta koşup mesafenin de 1300 1400 seviyesinde olması lazım. İyi koşacağına eminim. Alt gruba inen Başpehlivan'ı da yazıp yeterli görebiliriz.
 
 
 
 
Son yarışıyla beraber Akağaç'ın artık oturduğunu, tamamen Turbo / Belkıs ürünü haline geldiğini söyleyebiliriz. Üst gruba çıkıyor olmasını önemsemeyelim, kum için konuşacaksak Akağaç'ın potasniyeli grubun üzerinde. Sert kaçabilen bii tayın da olmamasıyla günün net favorilerinden biri.
 
Yoldaşağa'nın uzun yarışnı görmezden gelip sadece kısa mesafe performasnına odaklanırsak, grubun tecrübeli tayları çerisinde en iyi performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Akağaç'ı çok kaçırmamayı hedefleyecektir ve yarışın baştan sona bu ikili arasında şekilleneceğini düşünüyorum.
 
 
 
 
After Market tayları sürat gerektiren iki yaşlı dönem için eksik kaldılar. Mesafeler uzayıp gelişimlerini tamamladıkça daha iyi olduklarını görüyoruz, annesi Lalla Mina'nın da benzer özelliklere sahip olmasıyla gerçek After Dead'ı üç yaşlılığında izleyeceğiz. Son yarışı bile bu yarışı kazanmak için yeterliyken, biraz daha gelişen nefesi ve gücüyle kazanacağını düşünüyorum. 
 
Tamamını geri bekleme yapan tayların oluşturduğu bu grupta muhtemelen son koşusunda olduğu gibi tempo yarışı deneyecek. Upur Polat temponun sonucu etkilediği yarışlar için kaliteli bir jokey, After Dead'e mutlaka katkısı olacaktır.
 
Dortmunt ve Lord Commander'e mesafenin uzun olduğunu düşünüyorum, Berkehan ilk yarışındaki haliyle kaldı; olumlu ya da olumsuz bir değişim göremiyoruz, After Dead'ın gerisinde olduğunu düşünüyorum. Track Bender için de benzer şeyler geçerli.
 
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 7,2,5,4,,3,1
 
2.Ayak: 10,3,5
 
3.Ayak: 6,1
 
4.Ayak: 1
 
5.Ayak: 3,1,2,4,5
 
6.Ayak: 2,3,1,5,6,8,9


Cengiz Gürbüz