• 11 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 2 hafta, 16 saat, 26 dakika, 5 saniye önce

Bursa’da iki tekli bir oyun tutuyorum. Galyalılar ve Madam Alya.

Galyalılar hayatının en formda ve istikrarlı dönemini yaşıyor. Son koşusunda mesafenin bir parça uzun geldiğini düşünüyorum. Yarışa tutunma problemi yaşayan bir at, uzadıkça açılacakmış havası verse de bence motivasyonu ve nefesi düşüp erken bırakıyor. Yarışın içine tutması zor bir at. Galyalılar’ın kazanıp kazanmayacağını viraja yüz metre kala kolaylıkla anlayabilirsiniz. Oralarda yarıştan kopmamış, öne hücum eder haldeyse yarışı sonuna kadar zorlayacaktır. Bıaktığı zaman viraja yaklaşan her metre akışı yavaşlamış, gerileyen bir Galyalılar izliyoruz. Pedigrinin kilit noktası ikinci anne Bride Maid, orta mesafe, kalite ve kum  özellikleri gösteren bir kısrak. Galyalılar’ın en iyi olduğu mesafeyi  hem pedigri hem yarış içi görüntüsünden  1600 – 1900 olarak öngörebiliriz.

Drummer’ın sert tempo yapıp Kırcaali’nin iki veya üç gideceği bir yarış var. Drummer boş bırakıldığı zaman yakın giderek ayırması zor bir at. Kırcaali ya stilini koruyup iki giderek Drummer’ın direnci ve  inadıyla mücadele edecek ya da bekleyecek. İki türlüsü de Kırcaali’yi zorlayacaktır. İş bu noktada Galyalılar’ın formuna, ne kadar sağlıklı olduğuna veya koşmak isteyip istemediğine kalıyor. Onur Yıldız seri ve hızlı teşvik yapıp bindiği atı düzlüğe kadar motive tutabilen yetenekli bir jokey. Uyumlu bir ikili olacaklarını, Galyalılar’a ekstra güç katabileceğini düşünüyorum.

 

Mesafesine dönen Madam Alya için çok uygun bir grup var, aprantisi Mertcan Çelik Mıss Balkan’a göre sprint mesafesini ayarlarsa Madam Alya için zor bir yarış olmamalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7

2.Ayak: 9,11,14,1,3,6,7,10

3.Ayak: 4,1,2,3,11,8

4.Ayak: 1

5.Ayak: 3,5,,1

6.Ayak: 11,3,12,5,4,7,6,9,1,,10,14

 
Cengiz Gürbüz