• 11 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 1 hafta, 6 gün, 22 saat, 38 dakika, 17 saniye önce

Whıte Ancestor geçen sene bir arkadaşımla birlikte almak istediğim fakat ufak anlaşmazlıklar sonucu vazgeçtiğimiz bir taydı. O dönem herhangi bir sorunu yoktu, Nisan, Mayıs gibi koşar diye hesaplamıştık ama muhtemelen ufak tefek sıkıntılardan koşması epey zaman aldı. Bir defa tay annesi Zilcihan’a çok benziyor, Zilcihan diğer kardeşleri gibi sadece kumda gidebilen bir kısrak değildi, çimi, uzunu, her şeyi koşardı ver yarış karakteri de vardı. Tayı Whıte Ancestor’ı baba Yonaguska’dan ziyade annesine daha çok benzettim. İlk yarışındaki temposu, hafif uzun mesafeye rağmen sonlara kadar kesmemesi, eşgali falan çok iyiydi. Gelişen tecrübesiyle, kısa çimde çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bize kısmet değilmiş, umarım başarılı ve uzun bir yarış hayatı olur. Net favorim.

Monserrat çim için çok iyi bir pedigriye sahip, son yarışından düzlüğün en kritik yerinde kapanmasına rağmen geldiği yer, genel görüntü itibarıyla hemen kendini belli etti. Tekrar Kocakaya tercihiyle bu sefer çok etkili olacaktır.

Yarışta ilk defa koşacak, iyi pedigrili taylar olsa da ben bahsettiğim bu ikilinin potansiyeline inanıyorum, yarış tecrübeleri de var, bende yeterlidir.

 

Vicdansız çok uygun ve sorunlu bir gruba çıkacak, kazanmaya çok yakın görünüyor. Yıldızgüzeli, Vicdansız için en tehlikeli at, bugün yine bomboş kalacak, geçen sene Yiğitefekaan’a falan direnebiliyordu, bugün de şanslıdır. Çime çok daha yatkın pedigrisi ve uygun kilosuyla Düşeş ve startta çıkarsa diyerek Olgunbaba son tercihlerim.

 

Hot Chocolate uzun süredir idmanda görünüyor, sorunsuz durumdaysa bu grubu geçecektir, mutlaka tek yazacaksanız benim önerim Hot Chocolate.

Boş kalacak Turap ve Hot Chocolate’in eksik koşması halinde yarışın en iyi beklemecisi More Tha A Game sigortalar.

 

Kutlu Kız kısa çimde kesinlikle bir Maiden atı değil, bugün eğer kapalı kutu Ravzan olmasaydı hiç düşünmeden tek bırakırdım. Ravzan’ın kum yarışları yeterli olmasa da ufak ufak kendini gösterdi, Shamardal, Halling gibi birinci sınıf çim aygırlarını barındırdığı pedigrisi ve 1000/01 galobuyla tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Yazmışken Aksinya da diyerek kapatalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,1,2,7,8,6

2.Ayak: 10,5

3.Ayak: 1,8,9,7

4.Ayak: 3,,5,4

5.Ayak: 6,2,5,1

6.Ayak: 8,10,4

 
Cengiz Gürbüz