• 11 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 10 ay, 2 hafta, 2 gün, 23 saat, 59 dakika, 19 saniye önce

İlk ayakta birden fazla süratli tay var, yarışın favorisi de bu şekilde koşuyor. Belirsiz bir koşu olduğunu düşünüyorum, risk almayıp parayı burada aramakta fayda var.

 

Tangöze hem sınıf hem de kondisyon olarak gruptan üstün durumda. Mesafe yarışı kısaya göre biraz zayıf görünüyor ama bugün daha iyisini yapacağını düşünüyorum. Anakucağı bildiğiniz üzere son yarışında bankomuzdu. Beklediğimin altında koştuğu gibi bence gücünün de altında koştu. Bende bir yarışlık kredisi daha var. Bugün yarış gidişi de uygun görünüyor, öne kolay düşebilirse uzun süre süratini koruyabilir. Şablon uygun, ben yazacağım.

 

TBMM Koşusu kağıt üzerinde oldukça zor görünüyor. Üç atı rakiplerinin önünde tutuyorum, Serdümen, Denizim ve Egeberk.

Serdümen geçen sezon bıraktığı yerin gerisinde olsa da son koşusunda yaşlı grubun en diri ismiydi. Mesafenin uzamasıyla Civantay dahil yaşlı atların en iddialı ismi olduğunu düşünüyorum. Civantay’ı bu sınıf bir yarış için 1600’ü uzun bulduğumdan yazmadım. Denizim iyi durumda, sermayeli bekleyebilirse kazanabileceğini hissettiriyor. Akın’ın bu anlamda Denizim’e katkısı olacaktır. Kendiliğinden yerini bulan, yarış içinde sakin bir at. Akın doğru bir yerde acele etmeden bekleyebilirse Denizim kazanabilir. Yeltay’ın süratiyle Egeberk, Memduhağa’dan daha şanslı görünüyor. Dörtlülerden de onu tercih ettim.

 

Bunun dışında dördüncü ayak Oradinario – Gazibora Khan, veşinci ayak Monteverde – Aybars ikilileriyle sağlam görünüyor. Geniş oyunlara Made İn Foça da yazılabilir. Bu şekilde biteceğini düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,8,7,6,3,4

2.Ayak: 2,6

3.Ayak: 9,8,12

4.Ayak: 4,2

5.Ayak: 4,5,,1

6.Ayak: 3,1,2,4


Cengiz Gürbüz