• 11 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 1 hafta, 5 gün, 9 saat, 31 dakika, 30 saniye önce

Banko tercihimi Şirince’den yana kullandım. Orijinden başlayıp yarış performansına geçiş yapalım.

Üç kuşak geri gidildiğinde karşımıza Ribela ve Deha’nın annesi Tajarib çıkıyor. Tajarib’in annelik yapan kızları içinde en etkili yavruları veren, Perugino’dan olma hiç koşmamış kızı Princess Renesis. Prıncess Renesis Dotato, Braccıoferro, Grup 1 Ayasofya Koşusu dördüncüsü, Şirincem’in annesi Prıncess Funda  gibi tamamı Kısa Vade düzeyi veya oraları zorlayan atlar verdi ve mesafe ne kadar kısalırsa tayları o ölçüde etkili oluyor. Şirince Prıncess Renesis ile birlikte Dai Jin etkileri de taşıyan çok güzel bir tay.

İlk yarışında zaten kendini göstermişti. Mesafenin iki yüz metre kısaldığı ikinci koşusunda düzlüğe çıkışındaki kolaylığıyla çok rahat kazandı ve iyi de bir Maiden grubunu geçti. Örneğin Caruso çok iyi bir at olmasa bile, ikinci yarışını koşan bir tay için süratine karşılık verilmesi zor bir isim. Yani henüz ikinci yarışını koşan bir tayın Caruso’ya yakalayıp geçmesi önemli.

Pistten etkileneceğini sanmıyorum. Cesur, yarışma hevesi olan bir kısrak ve bence her koşulda yarışını yapacak.

 

Fetih Koşusu pistin durumu ve mesafenin 2400’e kadar uzamasıyla Oğlum Beratsız kesinlikle olmaz. Serhuncan hariç bütün atları şablona alıyorum.

Bol şanslar..

 

Not: Daraltma için, Herakles, Erbabam gibi süratli rakipleri olsa da çamura yatkınlığı ve ideal mesafesini bulmasıyla Adını Sen Koy ve beklemecilerden piste en yatkın olanı Parpali ikilisiyle risk alabilir veya Beşli Ganyan tercih edebilirsiniz. 

 

1.Ayak: 3,8,7,10

2.Ayak: 7

3.Ayak: 4,1,,3,2

4.Ayak: 2,6,4,5,7,1

5.Ayak: 10,6,7,8,4

6.Ayak: 8,3,2,6,7,4,9


Cengiz Gürbüz