• 11 Mayıs İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 2 hafta, 3 gün, 17 saat, 4 dakika, 3 saniye önce

Kralınadamı bu gruba göre iyi bir kum atı. Liderbatur’un  yüzde 38 çıktığı bir yarışın Maiden’dan farkı yok demektir. Kralın Adamı’na dönecek olursak, son kazandığı yarış, 70. Sabıka gibi iyi bir kum annesine sahip olması, geçen sene, çok az yarış da olsa Kocaeli’nde gösterdiği potansiyel olarak grubun epey önünde olduğunu düşünüyorum. Babaeski’nin üç boy gerisinde geldiği Kocaeli yarışı ve son Bursa yarışı bence bu grubun açık ara en iyi performansları.

Ben Kralınadamı’nın iyi durumda olduğunu, mesafe tutacağını ve bu berbat grupta kesinlikle risk edilmesi gerektiğini düşünüyorum, bankom.

 

İkinci ayakta beş tay net şekilde grubun önündeler. Ayırmazsak yeterlidir. Kısa çimde çok iyi bir anne olan Tamerinkızı’nın yavrusu The Revenant çok uzun süredir hazırlanmasıyla mutlaka yazılmalıdır. Sende Gel grubun 1700’e en yatkın tayı, İstanbul yarışları da yeterli. Adıvar’ın İstanbul’daki uzun yarışını hiç beğenmesem de bu grupta yazılmalıdır. Nesso Mosa ve mesafeci kısrak Glacial Moon’un torunu, iyi işleri olan Abikardeş sonraki tercihlerim.

 

Üç dört yarıştır kaba kum, sert grup gibi faktörlerden totosu bozulan Bekirim’e dikkat edelim. Bugün en iyi olduğu pist ve mesafeye çıkıyor, İstanbul’da Champ Lıon ile foto olabilecek kadar kısaya, sentetik ve çime yatkın olduğunu unutmayalım. Garavas’ı da El Fuego bozarsa, Bekirim için kalan grup çok çok uygundur.

Kalitesiyle Garavas ve çimi yok demek için erken olan, kısa kabiliyeti yüksek Marlon Kemal’i de yazalım, bence yeterlidir.

Bol şanslar..

 

Not: Beşli bankosu ya da ikinci tek için Ulakçı tercih edilebilir. Son bozuk yarışına rağmen grubun üzerinde bir kum kalitesi var. Yarış da, özellikle  Gökaltay’ın olmasıyla Ulakçı’nın istediği gibi süratli gidecektir.

 

1.Ayak: 7

2.Ayak: 12,11,2,1,9

3.Ayak: 1,8,3,12,14

4.Ayak: 1,3,7

5.Ayak: 5,,9,4

6.Ayak: 4,2,8,11,16,1,9,10,14

 
Cengiz Gürbüz