• 11 Nisan Ankara

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 hafta, 20 saat, 49 dakika, 14 saniye önce
Baldağı'nın orijinini Şart-1 yarışa çok uygun buldum. Annesi Dağ Balı 1200 çimi 17 içinde koşabilen bir kısraktı, Şahika'dan gelen bu sülale kısa mesafede her zaman kollanmalı, hele ki Kırımhan gibi bir babası varken. Urfa'da 800/55 iş yapmış, dün Urfa Şart-1 yarışlarında bu seviye iş yapan tay yoktu, maksimum 800/57 falan yapan taylar vardı, sonuç olarak Baldağı'nı mutlaka yazalım. Arslan Ateşi tipik al renkli bir Yalaz tayına benziyor, yazmamak olmaz.Uçanbey yavrularını takip edelim, dün Bursa'da tayı kazandı. Bugün Yayla Köylü diye vasat bir kısraktan olma tayı Uçan Reis 800/56, makina işini de 25'e indirmiş, Uçanbey için bunlar güzel referanslar. Ufaltmak için bu üçlü risk edilebilir. Sonra Özgünhan / Egeincisi, tamamen kum odaklı pedigrisiyle Amara ve çok sayıda işi olan Gülbeşir tutuyorum.


 
 
Şükrü ile Kutup'u ancak boş kalacak Birkasım zorlayabilir, üçünü yazarsak bence kapalı.


 
 
Turap uzun süre sonra önde kolay kalamayacağı bir yarışa çıkıyor. Kozbeyi ve Whıte Iron ikilisi beklemeyi kabul etmeyen atlar, Sadettn'in de ısrar etmeyen bir jokey olduğunu düüşünürsek yarışı Turap'ın öne gelemeyeceğini düşünerek kurmalıyız. Grup zayıf olsa da beklediği zaman Turap'a ben çok fazla güvenemiyorum. Biraz uzun mesafeye rağmen Sake Bomb Turap'ı geçme ihtimali en yüksek at. Kozbeyi iyi çıkarsa beklenenden fazla boş kalabilir, onu da yazıp üç at geçelim.


 
 
Kördüğüm'ün mesafe kalitesi olarak rakiplerinin önünde olduğunu düşünüyorum. Saburay esasen uzun mesafe kaba kumda en iyi atlarını veriyor. Kördüğüm de bunlardan bir tanesi. Uzunda muhtemelen eksilecek Sevilay'ın dibine yatıp düzlükte direnmesini bekliyorum, bankom.


 
 
Son ayakta çok güzel pedigrili beş tay var, ayırmadan yazarsak bence yeterlidir.
 
Bol şanslar..
 
 
1.Ayak: 7,6,2,3,4,5,9
 
2.Ayak: 12,2,9 / 11
 
3.Ayak: 2,1,4
 
4.Ayak: 1,2,7
 
5.Ayak: 1
 
6.Ayak: 3,6,4,1,9


Cengiz Gürbüz