• 11 Nisan Gulfstream

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 1 hafta, 4 gün, 14 saat, 37 dakika, 3 saniye önce

Yakşalık yirmi gündür Gulfstream Park başta olmak üzere yabancı yarışları takip etmeye çalışıyorum. Bize göre oldukça dengeli yarışlar oluyor, grup ve mesafeler belirginleşmiş, jokeyler yarış başında tempoyla fazla oynamıyor. Genelde herkes kaderine razı.

Pistin düzlük mesafesi itibarıyla karakteristik özelliği var. Yarışın bütününü koşabilen, özellikle viraj koşmayı bilen atların şansı oldukça yüksek. Atların gücünden bağımsız şekilde, genelde sonuca etki faktörler bunlar.

Orta mesafe üstü Şartlı yarışlar için tahmin yapabilmek daha zor. Yarışlar çok yakın, atlar denk. Tam anlamıyla sağlıklı bir grup kıyaslası da yapamyınca işi kısa mesafe veya Maiden’a bırakmak bir nebze daha etkili sonuç verecektir. Yorumlarım orijin, galop, jokey bilgisi içermiyor, kaba hatlarıyla yapılan bir gözlem neticesinde kurgum oluşmuştur. Bir de Agf okumak önemli. Örneğin bir at son yarışını kaaznıyor veya istikrarlı bir totoya sahip olmasına rağmen düşük Agf çıkıyorsa şansı zayıf demektir. Totosu nispeten dalgalı olup şans verilen atları dikkate almanızı öneririm. Agf okuyabilmek yabancıda çok önemli.  Bir de beş kuruş avantajı var. Şimdiden bol şans dilerim.

 

Bankomu ilk ayakta Messina olarak belirledim. Tek yarış koşmuş ve o yarışta da şans verilen bir isimmiş. Güçlü bir fiziği var, istediği zaman arttırabiliyor. Start çıkışını bugün biraz daha iyi yapacağını düşünüyorum. Nefesinin de geliştiğini düşünürsek, zayıf görünen grupta çok daha etkili bir tempo – sürat yarışı koşacağını düşünüyorum. İç start avantajı da var. İçime sinen bir banko oldu.

 

Son ayakta Lastchanceforlove’nin ilk yarışını farklı bir hipodromda koşup burada bu denli favori çıkması güvenilebileceğinin işaretini veriyor. Kısa mesafe favorilerinin genelde daha sağlam olması da artı kabul edilebilir. Orta ölçekli oyunlara banko öneriyorum. Dediğim gibi yarışını izlemesem de, neden favori olduğuyla ilgili detaylar güvenilebilecek şeyler.

Rakip arayanlar Boerne ve Chart’ı değerlendirebilir.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 1 ( Messina )

2.Ayak: 13,7,11,4,3,5

3.Ayak: 7,2,,,11,3,5,6

4.Ayak: 1,7,10,2,5,9,4

5.Ayak: 7,2,9,4,5

6.Ayak: 7,,1,6


Cengiz Gürbüz