• 11 Nisan Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 hafta, 1 gün, 5 saat, 28 dakika, 53 saniye önce
Keep Shınıng'e uzanan kısrak sülalesi ve Kaneko etkisiyle Wellcome Kocaeli dişilerine göre çok sınıf bir kısrak, mesafenin kısalması da lehine olmuş, yine kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. İstanbul'da sert kaçıp son iki yüzde fena durarak başladığı yarış hayatına beklemeye dönerek devam eden Ruzi, kaba kuma ve 1200'e çok uygun görüntüsüyle Wellcome'un yanına yazacağım tek kısrak olacak. Annesi Mıss Karaköse'yi yakın geçmişten hatırlayanlar olacaktır, Bursa 1400 kaba kumunda çok yarış kazanan bir kısraktı, yavrusunu da, en azından eşgal olarak kendine benzetmiş görünüyor.

 
 
Diyarbeyi hem sentetiğe uymadı hem rakipler biraz sert geldi. Kaba kum dışında bence Diyarbeyi'nin yarış kazanma şansı yok. Bugün boş kalabileceği bir yarış yakalamış, Kocaeli kumunda mutlaka şans verilmelidir, sıralamam şablonda.

 
 
Nevzatbey, Karabedir gibi atları veren, kaba kum fabrikası Mebruke 87'nin kızı Gülnur'un Bilgin'den olma oğlu Torunum Bulut'un Kocaeli'deki bir Şart-1 yarışı kazanarak başlaması gerekir. Gülnur'un da çok iyi bir anne adayı olduğunu düşünüyorum. Yeterli hazırlıkları var, start yeri çok güzel, tekli kurmak zorunda olanlar için benim önerim Torunum Bulut. Bernok muhtemelen ablası Rio Karnavalı gibi çabuk ayaklı bir taydır. İkinci anne Küçükçınar kısa kumda hep yetenekli atlar veriyor, mesafenin çok kısa olmasıyla, imkanı olanların Bernok'u da yazması bence daha sağlıklı. Uçandeniz'i elemek zorunda kaldım, Torunum Bulut da Bernok hem pist hem mesafeye çok uygun, üst düzey pedigrili taylar, artık biri kazansın.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 6,7,4,5,1,8
 
2.Ayak: 4,11
 
3.Ayak: 1,5,4,9,8
 
4.Ayak: 4,,7
 
5.Ayak: 1,2,5
 
6.Ayak: 1,3,10,11,9,4,5
 
 
Cengiz Gürbüz