• 11 Ocak Bursa ( Beşli Önerisi )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 1 gün, 12 saat, 51 dakika, 29 saniye önce

Beşlinin ilk ayağında pisti gördükten sonra Serdengeçer'i çok tutumaya başladım. Ketmeyle boş da kalabilir. Bu kadar geri çıkıyorken beşliye tek yazmayı deneyebiliriz. Ontuğ da banko, aynı oyunu misli deneyelim.


Bir iki konudan bahsetmek istiyorum. Yorum kısmına filtre getirdim, abuk subuk yorumların habersiz yayınlanmaması için malesef böyle bir önlem şart. Yarışlarla ilgili srou, görüş ve dozunda eleştirileri okuyup yayınlıyorum. Bunun dışında genel olarak sorularınız ve memnun olmadığınız şeyler varsa yine bana yazabilirsiniz.

Ha bir de şu var, iki kişi, üç kişi ortak olup üye olunmasını anlayabiliyorum ama oyunları ve şifresini olduğu gibi ganyan bayine dağıtanlar var, biraz daha anlayışlı olmanızı rica ediyorum. Para verip üye olan diğer arkadaşlara karşı saygılı olunmalı gibi geliyor bana.


Count On You
’nun kısayı daha iyi koştuğunu son yarışında net olarak gördük. Dışarıdan çıkmasına ve kalabalık gruba rağmen baştan sona sorumluluk alarak gruba hakim olmasıyla müthiş bir yarış koştu, biraz kilo dezavantajı da vardı. Bugün aşağı yukarı aynı seviyede rakiplerle ve az atlı bir yarışta koşacak. Yine kazanmaya çok çok yakın olduğunu düşünüyorum, günün banko adaylarından bir tanesi.

Tam mesafesine çıkan Flo Jo’yu da sigorta olarak yazalım, ola ki Count On You eksik koşarsa grup çok uygun hale gelecek.

Yarışın kaçakları Amhıtrate ve Raziye Ana’yı, Count On You’nun son yarışındaki gibi erken yürütüp onları bastıracağını düşündüğüm için eledim. Forte ve Archman’i, özellikle son yarışları itibarıyla Count On You’nun gerisinde buluyorum. Leo’nun yetiştirmesi için mesafe kısa gibi görünüyor, her zamanki gibi geç gelip tabela yapar gibi bir görüntü var. Curve’ün kaba kumu eksik, istikrarsızlık abidesi River Cat’in son yarışı rezalet ve bugün grup da çok basit değil.

 

Karapanter’in muazzam bir pedigrisi var, ikinci anne K.Irak 55 arap atçılığının en iyi beş kısrağından bir tanesi. Karapanter de, donundan dolayı daha çok Tamerinoğlu’nun baskınlığı var gibi görünse de mutlaka gelişim gösterecektir. Uygun grupta çok şanslı. Asarcaklı’nın kaba kum yarışları gayet iyi, mesafeye de yatkın görünüyor, mutlaka yazılmalı. Fıratın Öfkesi bir türlü pedigrisinden beklenen patlamayı yapamasa da bu grupta şans vermek lazım. Kaizbert’in oğlu Ahmin, Ketme’nin kaçırarak koşturacağını düşündüğüm Serdengeçer ve totosu bozuk olsa da eğer gücünü koşarsa grubu geçebilecek yetenekteki Gözalan üçlüsü son tercihlerim.

 

Who İs That Chick yarışa hiç uyamayan yapısıyla benim en sevmediğim at tiplerinden bir tanesi. Bütün yarış sopa kamçı gidiyor ve her an bir atı elinden kaçırabilir. Little Bird’ü mutlaka yazalım, rakibine göre yarış içinde çok daha iyi bir temposu var ve düzlüğe iyi bir avans alarak çıkabilir. Wıld Cherry’nin henüz bu seviyede bir yarışı olmasa da bugün yarış gidişi çok uygun, bomboş kalabileceği şartları yakalamış. Who İstat Chick ve İlaria gibi atların hantal yapılarını da düşünürsek, eğer tempoyu uyanık şekilde ayarlarsa bitirmesi sürpriz değil. İlaria da yazıp dört atla kapatıyorum.

 

Ontuğ boş kalacağı şartlarda çok uygun bir grup yakalamış, ancak sorun yaşarsa kaybeder.

 

Alangu şüphesiz günün en şanslı atlarından ama yakın kaybedip ikinci olma ihtimali de var ve tercihimi, çok içime sinmese de bunu hedefleyerek yaptım.  Umarım Alanagu’yu geçmeyi başarabiliriz.

İlksen, Gülfem ikilisi ilk tercihler olmalı. Sonra Ak KatmerAtikkız ve Günyüzü üçlüsü. Yarışın kaçakları Burcunur, Selayatlı ve Nurlutaç birbirleri için dezavantaj gibi görünüyorlar ama kaçan bir atımız da olsun, Selayatlı’yı da yazıp bitirelim.

 

Sivaslı Musa’nın Kocaeli kum performansı ve form durumu grubun oldukça önünde görünüyor, Porsuk Beyi’nin boş kalma ihtimalinden biraz çekindiğim için tek yazmıyorum ama ufaltmak isteyenler için Count On You ile birlikte günün banko adaylarından bir tanesi.

Porsuk Beyi eğer Cankoparan genelde yaptığı gibi yakın beklemeyi tercih ederse boş kalabilir ve bazen çok dayanıyor. Çok geniş oynayanlar, özellikle Sivaslı Musa’nın eksik koşma ihtimaline karşı Muson Rüzgarı da yazabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5/2

2.Ayak: 3,4,5,7,1

3.Ayak: 2,3,6,1

4.Ayak: 1

5.Ayak: 9,2,3,5,8,1,6

6.Ayak: 3/4,,1