• 11 Ocak İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 2 hafta, 3 gün, 21 saat, 20 dakika, 56 saniye önce

İlk ayakta Tree Of Wısdom’u tek yazıyorum. Özellikle ilk ayaklarda risk almayı pek çok kişinin sevmediğini biliyorum ama ben tuttuğum oyunu vermek zorundayım, alternatif iki  tek daha vereceğim, Tree Of Wısdom’a güvenemeyenler onlardan birini tercih edebilir.

Three Valleys’in özellikle al yavrularının hem genel olarak kısa mesafede hem de Şart-1 yarışlarda ne kadar başarılı olduklarını biliyoruz. Copperfield, İvanhoe, El Assesino, Acquapura bunun en bariz örnekleri.  Tek jenerasyonda bu kadar baskın ve başarılı kısa mesafe tayları vermek her aygırın yapabileceği bir şey değil. Sokollu’nun annesi Afto’dan verdiği  bu tay da idman performansı olarak çok iyi görünüyor, eşgali de tam bir Three Valleys. Kısa mesafede ciddi bir potansiyel taşıdığını düşünüyorum, daha da önemlisi Şart-1 yarışa çok uygun. Aşağı yukarı her tay ilk koşusunda bir parça da olsa eksik koşuyor ama Three Valleys yavruları çabuk ayaklı yapılarıyla acemilik çekmiyorlar.

Yarışta güzel pedigrili taylar olduğunun farkındayım ama Three Of Wisdom’un ancak ekstra bir performans gelmesi halinde kaybedeceğini düşünüyorum, dolayısıyla risk almaya değer. Bankom.

Güvenemeyenler için rakipleri Gül Ayşem, Süper Alp ve Datome şeklinde.

 

Three Of Wisdom’a alternatif bankom Mıdnıght Magic olacak. Çeşitli sorunları olduğu açık ama uzun süreden beri ilk kez dişine göre bir grupla ve tam mesafesine koşacak. Yarışını yapması halinde kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Rakipleri Aslanağzı, Duke Of Kent, Yağızınoğlu ve bu mesafeyi bu grupta bitirmesi zor görünse de boş kalacak olması hatırına Uncle Mevlüt.

 

Eğer Gülenyüz, Hopa Beyi ve Gırnata’dan numarayı kolay alabilirse 1200’de kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Gırnata’nın start çıkışı çok iyi değil, Gülenyüz Hopa Beyi’ne göre de daha seri bir tay. En dışarıdan çıkıyor ve kapatarak gelme şansı da var, dolayısıyla bence öne çıkmakta sorun yaşamayacak. O da günün risk edilebilecek atlarından bir tanesi.

Çok süratlendirirse, hafif kısa kalan mesafeye rağmen uygun grupta Alinazik ve yeterli yarışlarıyla Sheshbesh, Korik ikilisi şanslı olacaklar.

Nadir Bey’i de yazmak istedim ama şablon fiyatından dolayı elemek zorunda kaldım.

 

Alderamin farklı potansiyeliyle kazanmaya çok yakın görünüyor. Dişi yarışlarında kaybetmesi bence çok zor.

 

İkinci Şart-1 de ilkine göre daha zayıf taylar var, eğer Oodjob ya da Urashan ikilisi gelmezse yarış karışabilir, Vıctory Gallop taylarının hepsi tehlikeli ve geride kalmışlar. Mia Luna’yı da beğendim. Öncelik bahsettiğim üçlüde ama buraya çok at öneriyorum, sıralamam şablonda.

 

Son ayakta yarışın favorileri Çakıltaşı, Ghost Warrior gibi atlara uzun mesafede kesinlikle güvenmiyorum.  Yiğiter’in de son yarışı bozuk oldu. Son ayaktan da ters bir at çıkabilir, mümkün olduğunca çok at yazmak en sağlıklısı.

 

Not: Dört tane banko adayı verdim, Aderamin’i sabit banko bırakarak diğer üçünden içinize en çok sineni değerlendirmenizi öneririm.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7

2.Ayak: 5/7,1,4,3

3.Ayak: 3/5,1,2

4.Ayak: 6

5.Ayak: 3,5,9,1,2,4,7

6.Ayak: 7,3,6,1,5,4,8,9,10,11,13,14,2