• 11 Ocak İzmir ( Duyuru )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 1 hafta, 6 gün, 16 saat, 38 dakika, 42 saniye önce
Frenkli Rüzgarı'nın çıkabileceği söyleniyor, çıkması durumunda bankom GRAYEMPİRE olarak değişecek. Mesafe faktörü ve grubun uygunluğuyla tercihim Grayempire oldu. Zaten esas rakip Grayempire tutuyordum, Frenkli Rüzgarı'nın çıkması çok da büyük sorun değil.



Skynet
ve Waıt For İt sırayla birbirlerini geçiyorlar ve işin sinir bozucu kısmı kimin kime hangi şartlarda hakim olduğunu anlamanın çok zor olması. Ben içime sinen bir cevap bulamadığım için risk almadan ikisini de yazıyorum. Kaba kuma beklediğimden çok dha etkili uyum sağlayan Oneandonly de mutlaka yazılmalı.
 
 
 
Maiden yarışı mümkün olduğunca kalabalık tutmanızı öneririm, berbat bir dişi yarışı.
 
 
 
Tuğalp kaba kuma çıktıktan sonra stil, mesafese ve potansiyel olarak daha net fikirler vermeye başladı. Kısa sprintli atların çok fazla gelişim göstermediğini de hesaba katarsak şimdilik Kısa Vade seviyesine çıkması zor görünüyor. Ama yarışı doğru koşturup grubu iyi tartabildiğiniz zaman Tuğalp'in güvenilir bir sprinti var. Bugün yine olabildiğince sabırlı kalmaya çalışıp muhtemelen Golden King'e numarayı vererek iki gidecek. Son yüz - yüz elli civarına kadar yarışa hakim olacağını düşünüyorum ama o noktaya yeteri kadar diri gelemeyecekse Mücizekaya'ya karşı zorlanabilir. Boş kalacak Golden King'i de yazıp kapalısıyla geçelim.
 
 
 
Dördüncü ayak dört at yazmadan ne olursa olsun bence eksik kalacak. Anzas aradan gelip 1400'ü bitirebilir mi? güvenmek zor. Run For Vicory'nin ayak çabukluğu ve kalitesine karşı da sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum. Phanta Rei, Anzas'ın aşırı boş kalması ve nefesli dönmesi durumunda rakibine hakim olmakta zorlanacaktır. Run For Victory, Anzas'ı kaçırmama telaşıyla erken yürürse sonları muhtemelen sıkıntılı olacak. Sabırlı bekleyip, yarış da istediği tempolara çıkarsa Dıvıne Beauty'nin kazanamsı da benim açımdan sürpriz değil.
 
 
 
Bankom Frenkli Rüzgarı oldu. Dörtlüler ve büyüklerle bir iki kilit yarış seçerek güç kıyaslaması yapmaya çalışalım ( Baydöker ve Grayempire'nin Frenkli Rüzgarı'nı karşı şanslarını ölçebilmek için )
 
Prenses Di ve Win The West'in Kinowave tüm büyükler karşısındaki silik performansları, aynı yarışta My Royal Sun'a bir türlü hakim olamayan Gürsoyhan en yakın tarihli örnek. Baydöker'in düne kadar beraber koştuğu ve zaman zaman kaybettiği Skynet'in Power King'e çok net bir üstünlük sağlayamamış olması ve son ve en somut örnek de bence Grayempire'in Yeşil Bursa Koşusu'nda Frenkli Rüzgarı'nın yanına gelemeyen görüntüsü.
 
Baydöker de bir çıkış olduğuna ve daha da ileri gidebilceğine katılıyorum ama güncel durum olarak bence Frenkli Rüzgarı'nın gerisinde.
 
Sonuç olarak, Kafkaslı'nın dibinde muhtemelen iki gidecek Frenkli Rüzgarı'nın bu gruba direneceğini düşünüyorum.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 1,4,5
 
2.Ayak: 4,5,3,2,7,8,9,10,12
 
3.Ayak: 4,1,2
 
4.Ayak: 1,4,3,,2
 
5.Ayak: 2,1,5,,3,4
 
6.Ayak: 7



Cengiz Gürbüz