• 11 Şubat İstanbul ( ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 1 hafta, 6 gün, 21 saat, 26 dakika, 33 saniye önce

Ilk ayak Kazdagi ekliyorum, gozumden kacmis.


İlk ayakta plase banko adayım Saygon. Potansiyelli kısrak Alkız 16’nın tayı Saygon her yarış biraz daha gelişiyor ve 1200’e oranla bu tip mesafelere çok daha yatkın. Kocaeli yarışlarıyla beraber stil değiştirerek kaçmaya ya da öne yakın giderek koşmaya başladı, bugün grup dişine göre ve bomboş kalma şansı var, en kötü ikinci olur diye düşünüyorum, cazip bankoyla başlamak isteyenler Saygon’u değerlendirebilir. Zaten ilk ayak Saygon tek yakalanırsa bu altılı kolay kolay kaçmaz.

Ağrı Dağı Fırtınası uzunu pek sevmemiş gibi görünüyor, en çok ondan çekiniyorum. Tezcanlı’ya dikkat edelim, bu gruplarda iş yapacak potansiyeli var. Yunus Gibi, Yalçın, Alemin Kralı daha sonra şans verdiğim taylar.

 

Habilden’in işi Tulyarbaba varken kolay değil, Candostum’un ekürisi Faustino da muhtemelen onu bozmaya koşacak, ayrıca Özyel de var. Gezegen, Kınalı Kuzu, Aslanparçası gibi süratli giden yarışta çok etkili olabilen atlar varken ben Habilden’in bu sefer kazanamayacağını düşünüyorum.

Kınalı Kuzu süper duruma geldi, hem grup hem gidişat çok uygun, Habilden’in potansiyelini tam gösteremeyeceğini düşünürsek kalan grup Kınalı Kuzu’nun kolay geçebileceği atlardan oluşuyor, o da günün tek denenebilecek plase atlarından bir tanesi. Gezegen için mesafenin 1500’e uzaması çok iyi olmuş, 1200’de rakipler kim olursa olsun yetiştiremiyor ama orta mesafesi bu grup için çok iyi. Aaslanparçası son yarışında biraz erken öne gelmek zorunda kaldı, grup sertleşmiş olsa da Aslanparçası’nın bu tip süratli yarışlar için potansiyeli var, onu da yazarak toplamda üç atla ikinci ayağı geçiyorum. Aslında Montego’dan da biraz çekiniyorum ama son yarışında tam düzelmiş gelmedi gözüme, 1500 de, hazır olmadığını düşünürsek biraz uzun gibi.

 

Mesafenin 2200’e kadar uzamasıyla Paix’i yazmadan oynamak içime sinmedi, Curtaralo – Paix bende iki at. Yavaş gideceği için Ryan Arel’i tutmuyorum, Kral Amed muhtemelen bu sefer kaybeder, Curtaralo’nun ön grubu çok kolay yakalaması hem Kral Amed hem de Behramkale için dezavantaj.

 

Derin Sultan son yarışında Velican Kızı’nı kolay geçti, yine kazanmaya çok yakın görünüyor ama bu gruba kaybedebildiğini de biliyoruz.

Güzelkaya bomboş kalabileceği bir yarışa çıkıyor ve kısası daha iyi, nefesliyse sıkıntı yaratabilir. Elanilim, Velican Kızı ve Rengül de yazıp kapatıyorum.

 

Scıfo’nun uzunda eksileceğini düşünüyorum, özellikle kısrak sülalesi net olarak kısacı atlar veriyor, Uludaz, Farilya gibi. O yüzden banko tercihim Teen Wolf oldu, Scifo’dan başka rakip yok gibi görünüyor, Sende Gel’in mesafeci pedigrisine rağmen son yarışındaki emekleyen görüntüsü hiç iyi değildi.

Scarface’in Red Coral torunu yavrusu Teen Wolf hem son yarışı hem genel mesafe potansiyeliyle bu grubu geçmeye çok yakındır, bankom.

 

Alderamin, Kutup’un son yarışını gördükten sonra nasıl bu kadar favori çıkar anlamak mümkün değil. Birkasım 1400’ü zor bitirir ama yazalım. Hatta Benyoğum ve Yeşil Yol da bende olacak.

 

Genel olarak bol bankolu bir program var ve özellikle son ayak oyunu cazipleştirebilir. İmkanı olanların Saygon, Kınalı Kuzu ikilisini de deneyerek alternatif oyunlar yapmasını öneriyorum. Derin Sultan’ı da çok inanarak yıkmadım ama bakalım artık.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5/8,4,2,7,9,3

2.Ayak: 9/6,5

3.Ayak: 7,2

4.Ayak: 2,6,3,4,1

5.Ayak: 9

6.Ayak: 4,1,6,2,5