• 11 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 ay, 1 hafta, 19 saat, 33 dakika, 50 saniye önce
Nice Sun mesafe konusunda büyük çoğunluğu problem yaşayacak bu grupta son yarışı, gelişen tecrübesi ve mesafeye yatkın tek dişi olmasıyla net şekilde öne çıkıyor.Hafta içi ekürisi Strabon kazanmıştı, bugün de Nice Sun'ın kazanacağını düşünüyorum.
 
Kafa karıştıran bir iki ismi eleme sebebimden bahsedeyim, Cerise Rose 1400'de bile Nıce Sun'dan daha iyi koşamıyorken bu mesafede aralarındaki farkın Nice Sun lehine çok arttığını düşünüyorum. Elmastaş'ın İzmir yarışları berbat, Kocaeli'ye gidip biraz toparlandı ama hala kazanacak seviyede olduğunu sanmıyorum. Gün Çiçek mesafeyi yadırgamayacak olsa bile rakibiyle arasında kalite farkı var.
 
Bence Nice Sun için problem olacak şey rakiplerden ziyade start yeri. Bu noktada tayın iyi start çıkışı yapabilmesi ve Gökhan Gökçe'nin tecrübesine güveniyorum, bankom.
 
 
 
Üçüncü ayak iki ihtimalli bir yarış. Sonkalelim, Seldanınoğlu'nun üstüne çok erken yürümezse Seldanınoğlu bu gruba geçilecek kadar kesmez. Aksi durumda da tek rakibi Muhrip.
 
 
 
Dördüncü ayak yarış gidişiyle şekillenecek bir koşu olduğu için kimin öne çıkacağını doğru anlamak önemli. Garanti eğer dış startı çekebilmiş olsa bence kesinlikle öne yürüyecekti ama dış startı Madrabaz'ın çektiğini görüyoruz. Mustafa Çiçek bu avantajı kullanmak isteyip Madrabaz'ı mutlaka öne yürütecektir. Benim için Madrabaz'ın öne gelmesinden çıkan sonuç Patroniçe'ye tek yazacak kadar güvenememem oldu. Yani Garanti veya Ağapersen öne çıksa Kocakayalı Patroniçe'yi gözüm kapalı tek yazardım ama Madrabaz'ın boş kaldığındaki direnci tehlikeli. İki atı ayırmıyorum, çok geniş oynayanlar Nilda'yı da ilave edebilir.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 1,3,5,4,2,6,7
 
2.Ayak: 8
 
3.Ayak: 1,4
 
4.Ayak: 5,3,,,4
 
5.Ayak: 5,6,8,4,2,3,1
 
6.Ayak: 5,6,10,13,12,2,3,4,11


Cengiz Gürbüz