• 11 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 2 hafta, 1 gün, 14 saat, 21 dakika, 40 saniye önce

Son ayak Aga Bakirtas ekledim


Berksoy taylarına hayranlığımı biliyorsunuz. Bugün, dönemin şampiyonu Ersan’ı ve yine çimde kendi grubunda her zaman söz sahibi olan Babarulkan’ı veren Bursa Güzeli’nin kızı Esmeralda’dan olma erkek yavrusu Ortadoğu koşacak. Esmeralda on yedi yaşında bir kısrak olmasına rağmen ilk yavrusu bugün koşacak, ya kendisinde ya taylarında bir sorun var ama Kadriş’ten gelen bu sülale, özellikle Bursa Güzeli ve Kebir Güzeli ile üretkenliğini sürdürüyor. 800/56 1000/11 galoplarıyla gayet hazır olduğunu ve günün en zayıf Şart-1’ini kazanacağını düşünüyorum, ilk altılıda bankom.

 

Batınhan orijninden beklenen düzeyde olmasa da özellikle boş kaldığı zaman güvenilebileceğini hissettiriyor. Önceki altıncılığında Vanlımaho uzun süre üstüne gelmesine rağmen ona her yerde dayanmasıyla bu grubu geçecek ışığı verdiğini düşünüyorum. Sert yarışlara yazıldığı için totosu bozulan Sultanbatur’u da yazarsak sağlam bir geçiş yapmış oluruz.

 

Blue Lıon’ı kazanır tutuyorum ama ilk defa Ankara’ya çıkması, yoldan gelmesi falan gibi sebeplerle cesaret edemedim. Yarış İstanbul’da koşulsaydı eğer Blue Lıon’ı hiç düşünmeden tek yazardım. Yine alternatif banko vereyim, tercih size kalsın.

Terra Bay, Vasıly ve kısa mesafe ve Ankara performansına dikkat edilmesi gereken Creole Swıng daha sonra.

 

Akınşah boş kalabilir görünse de 1500’ü bitirir demek çok risklidir. İki yarış gören Badarbunga daha iyi olduğu mesafede ve uygun grupta net favorim. Sonra Akınşah, The Mentalıst, Daskykleion ve Madıba. Badarbunga’yı çok tutuyorken yanına dört at yazmak beni biraz rahatsız ediyor açıkçası ama tek bırakmıyorsak yarışın kapalısı bu şekildedir.

 

Speedy Gunner en iyi günlerini yarışıyor, grup ve mesafe çok çok uygun, açıkçası zor geçilir gibi duruyor ama Khor Kalba’nın uzun süre sonra döndüğü 1200’de Speddy Gunner’ı zorlayabileceğini düşünüyorum.  Benzer şeyler Hunzach Dancer için de geçerli. Üç at yeterlidir.

 

Dürdane’nin Turbo’dan olma 1000/1.10 galoplu tayı Diliran'ın Halis de varken ağır favori çıkması gayet doğal. Ama ciddi potansiyel barındırma ihtimali olan başka taylar da var, risk almak istemiyorum. Yoldaş’ın Turbo’dan kardeşi Yoldaşhan süper işleriyle mutlaka yazılmalıdır. Sonra İstasyon, Bolkar Ağa ve Aloysha.

 

Hot Chocolate, Kinowa’yı geçen haliyle sahada olacaksa, boş kalacak olsalar bile Euphrates’i de Gloin’i geçer, bankom.

Bol şanslar..

 

Not: Sıralı İkili vergi kesintisi kalktıktan sonra deli paralar veriyor, kalabalık yarışların muhtemellerinde altmış liraları falan görmeye başladık. Bundan böyle cazip bulduğum sıralıları yazımın sonunda paylaşmaya çalışacağım.  Bugünküler, Koşu 2: 4 / 1,2,3,8, Koşu 3: 3 / 1,6,7

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 5

2.Ayak: 4,1

3.Ayak: 3,,1,6,7

4.Ayak: 3,1,2,4,5,7

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,3,2,5,6

2.Ayak: 4,3,2,8,5

3.Ayak: 2,3,5

4.Ayak: 2,6,3,7,1

5.Ayak: 2

6.Ayak: 3,5,2,10

 
Cengiz Gürbüz