• 11 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 9 ay, 1 hafta, 5 gün, 15 saat, 34 dakika, 37 saniye önce

Orijin yeteneklerini etkili biçimde taşıyan Sivaslıoğlu ilk yarışında 1.05’in altına düşmeyi başaran az sayıda tay içindeydi. Bu kez start avantajı da elinde olup çok ekstra bir performansla karşılaşmadığı sürece kazanmasını bekliyorum.

Mir Hanlı’nın Adana performansı bu grup için son derece tatminkar. Tempo verebileceği şartlarda geciken birinciliğini elde edebilir. Doğru binildiği zaman bu grubun en etkili ve istikrarlı ismi Aybüke ve Kocakaya kalitesiyle bir tık yukarı çıkacak Sour Times sonraki tercihlerim.

Grubun iki sınıf ismi Alaska ve Sun Time arasından birincinin çıkacağını düşünüyorum. Özellikle Alaska memlekette görülmemiş bir eşgale sahip, muazzam da bir orijin kalitesi var. Gazi için hala ümit veren ender taylardan olup yarışını büyük bir merakla bekliyorum.

 

Yedinci koşuda kimi çalsanız o gelir, özellikle bunu ben yaparsam kurtulma ihtimalim hiç yok. Şansına güvenenler eleme yapabilir, ben H diyorum.

 

King Cha Cha bildiğiniz üzere kazanabileceği yarıştan ikinci ayrıldı. Favori olması son derece normal. Ama yarışta dikkat çekici başka şeyler de var. Öncelikle King Cha Cha’nın yapabileceği maksimum mesafenin 1600 olduğunu aklımızın köşesinde tutalım. Elbette çok şanslıdır fakat o kapanma dezavantjının yerini bu kez 1600 alabilir.

Aynı yarışta Ardaşah startta dört boyt kalıp doldurarak öne gelmesine rağmen son yüze kadar tam anlamıyla teslim olmamıştı. Bugün her şeyin normal geliştiğini, öne kolay düştüğünü varsayarsak King Cha Cha’nın Ardaşah’ı yakalaması hiç kolay olmayacak.

1600 koşmaya devam ettikçe gelişimi de devam edecek Quante Volte’nin yeteneği de ihmal edilmemelidir.

Sonuç olarak bence Ankara’nın tuzak yarışı burası, King Cha Cha bekleyen çok sayıda büyük oyun olacaktır eminim, geçebilirsek Ankara’nın en kritik adımını atmış olacağız.

 

İlk yarışında şahane bir sürat koyan Dılbin Güzeli uzun süre önde kalıp, rakiplerinin yarış görme avantajı, pistin kum olması gibi faktörler dolayısıyla ikincilikle yetinmişti. Kısalan mesafe, grubun nispeten kolaylaşması ve edindiği tecrübe neticesinde birincilikle tanışmasını bekliyorum, ikinci altılıda bankomdur.

 

Son ayakta önceliği Always Lucky – Last Chance Lady ekürilerine veriyorum. Always Lucky’nin son yarışını beklediğimin çok ötesinde buldum. 1600’e sorunsuz çıkabiliyor. Tekrar binen Akın bu kez daha sabırlı olacaktır, düzlükte bence çok daha diri ve doğru yerde yürüyen bir Always Lucky izleyeceğiz. Last Chance Lady’nin son koşusunu hiç koşulmamış kabul ediyorum, geçen sezon çimde başardığı işler bu gruba fazlasıyla yeterlidir.

Mala Moja’nın son koşusu biraz abartılsa da bugün için kazanmasına yetebilir. Taylığından bu yana ilk kez çim bulan Performante yarışın ciddi anlamda bombasıdır, dikkat!

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 8 ( Sivaslıoğlu )

2.Ayak: 8,3,5

3.Ayak: 3,10,2,9,8,5

4.Ayak: 5,3

5.Ayak: 5,1,9,11,10,3

6.Ayak: 4,3,5,2,1,6,8,7

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 5,1,9,11,10,3

2.Ayak: 4,3,5,2,1,6,7,8

3.Ayak: 7,2,5,4,6,3

4.Ayak: 3,1,6

5.Ayak: 11 ( Dilbin Güzeli )

6.Ayak: 2,10,14


Cengiz Gürbüz