• 12 Ağustos Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 1 hafta, 18 saat, 20 dakika, 32 saniye önce

İlk altılıları, genelde ikincisinde almaya cesaret edemediğim riskleri alarak, daha düşük bütçeli, denemeye oyunları üzerine kuruyorum.  Bugün de benzer bir şablon vereceğim.

 

Oneandonly çok iyi bir ilk yarış yaptıktan sonra uzunu beceremedi, eşgal ve kısrak babası Spectrum etkisiyle kısacı olacak gibi görünüyor. Gelişen tecrübesi, iyi start yeri ve grubun uygunluğuyla denemeye değer bir tek olduğunu düşünüyorum, ilk altılıda bankom.

 

Geçgelanna net olarak grubun en iyi performansına sahip. Bugün sanırım biraz kilodan ötürü geri kalmış ama son yarışını da aynı kiloyla yaptığını düşünmek lazım. Yarış gidişi de çok lehine görünüyor,  favori Karacagüzeli de dahil grupta en az beş tane çok seri tay var, çok kötü yerlere kalmadığı sürece kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

Favori Karacagüzeli’nden biraz bahsedeyim. Anne Çöpsüz Üzüm her zaman ekmeğini çıkaran taylar veriyor ama genel olarak Handikap seviyesinde kalan, üst tarafa bir türlü geçemeyen tayları var. Karacagüzeli bugün beklemek zorunda kalacak ve Geçgelanna’nın bence gerisinde. Sonuç olarak bankom Geçgelanna oldu.

 

Ulukız’a tempo yapamazsa – ki bugün kolay değil – bu grupta güvenmeyi riskli buluyorum. İyi duruma gelen Gürşanşah, gelişime açık görüntüsüyle Balık Kaan, kafaya çıkabilirse, çok yetenekli Aloysha, pistine ve uygun gruba dönen Kızılkale ve bence sert gruba rağmen formundan ötürü İnanlım son tercihlerim.

 

Karayel Koşusu’nda favorim Mıss Planet. Armondo ve Göğüsgeren’den Mıss Planet’in farkı her yarışında biraz daha gelişip, stilini ve gücünü oturtması. Armondo, Göğüsgeren biraz daha erken gelişim faktörüyle öne çıkıyorlar ama Mıss Planet’in daha ümit veren bir görüntüsü var,  favorim. Göğüsgeren sert rakiptir. Son tercihim, boş kalır görünen, arka grubun da yüksek ihtimalle birbirini kollayarak erken yürümeyeceklerini de düşünerek Last Shadow.

 

İmpulsive’in kardeşi Albany son dördüncülüğünde artık bu seviye dişilere fazla olduğunu gösterdi. Az atlı bir yarış olsa tereddüt etmeden tek bırakırdım ama Sadettin’e bu tip kalabalık yarışlarda yol bulma konusunda pek güvenemiyorum. Sigorta olarak Blue Moonlıght ve iki rakibine oranla daha iyi yer tutabilen Prenses Torun yazalım, kapalıdır.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 10

2.Ayak: 2,1,6,3

3.Ayak: 2,6,3,1,4,5

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 6,2,1,4,3,9

2.Ayak: 1

3.Ayak: 6,1,8,4,2,12

4.Ayak: 7,4,5

5.Ayak: 11,9,3,2,6

6.Ayak: 4,1,3

 
Cengiz Gürbüz