• 12 Aralık Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 9 saat, 11 dakika, 2 saniye önce
Günün Ganyanı'nda tam mesafesine çıkan Amphırıthe cazip bir isim olarak denenebilir.


İlk ayak en çok zorlandığım ve içime sinmeyen yarış oldu diyebilirim. Emael’in tayı Kızgınöfke’yi tek yazmak da yanına rakip önermek de içime sinmedi. Yarış performansına tam olarak güvenemediğim için yıkmaya karar verdim, inşallah kazanıp oyunu ilk ayaktan öldürmez.

Babafikri’nin Ankara yarışları yeterli, Bursa galopları da güzel olmuş, onu yazalım mutlaka. Fecir kumda eksik olsa da mecburen kum koşmak zorunda, ama grup uygun. Nurgücü’nün çok potansiyelli bir pedigrisi var, bir yerde çıkış yapacak, onun da kumunun eksik olduğunu düşünüyorum, galoplarını da çok beğenmedim ama yazalım. Son koşusunda hafif kıpırdayıp iyi yer tutan Kelemen Yeli de yazıp ilk ayağı geçiyorum.

 

1400 olsaydı Tezcanlı’yı tek yazacaktım. Yarış başında çok iyi yer tutamadığı için böyle kalabalık 1200 gruplarında Tezcanlı’dan biraz çekiniyorum. Son yarışı onuncu görünse de kötü koşmadı, grup sertti, düzlükte kötü yerde kapandı ve son yüzde enseye bastı, daha iyisini yapabilirdi. Bugün grup çok daha uygun, mutlaka etkili olacak, günün risk edilebilecek atlarından biri olduğunu düşünüyorum.

Henüz istikrar yakalayamayan Liderefe sahada istikrarlı şekilde kalmaya devam ederse Bursa’da kariyer yapabilir. Her türlü yarışa girme imkanı var. Ankara kumunda kazandığı yarışı ve iyi galoplarıyla mutlaka yazılmalıdır. Ekürilerin ikisi de kaçak, hangisini öne çıkaracaklar bilemiyorum. Kuğu Güzeli kaçarak müthiş bir yarış koştu, yine böyle koşma ihtimallerinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Hanım Sultan’ın da kaçmadan kazanma şansı yok, boş kalabilirse de iddialıdır, grup ve mesafe uygun. Hangisini kaçırırlar tahmin etmek zor, onlar da yazılmalı. Hatta yeri olanlar ikisini de yazıp misli denemesi yapabilir.

Biraz iyi yer tutabilirse Sultanhan da mutlaka iddialı olacak, Kılıçsoy ve Urla Destanı’nı da yazarsak kapalı görebiliriz.

 

Zorbezirgan kazanana kadar inim inim inletiyor, çok zor bir at. Tumbulefe özellikle kaçma imkanı bulduğunda bu grupta her zaman yazılmalı. Cahide 73’ün torunu Akçeşme düzelmeye başladı, günün en şanslı plase atlarından bir tanesi. Ormancı Dayı, Cankoparan ve Bursa’yı çok seven  Başyazar üçlüsünü de yazarsak kapalı görebiliriz.

 

Lion Heart/Unfuwain çaprazı Fairly Border’ı Ankara’da Kıng Crown’un kazandığı yarışta bile önlerde önermiştim. O yarışta bu grup için ciddi referans oluşturacak The Last Legend, Edgardo, Braccioferro gibi atlar vardı ve Fairly Border gayet iyi koştu. Sahip değiştirerek bu yarışa giriyor, Aracı ekürisi üç yaşından sonra en azından Kısa Vade potansiyeli görmediği taylarını genellikle elden çıkarıyor. Dolayısıyla sorunlu olmadığını düşünebiliriz. Bugün grup inanılmaz uygun, bu atlar Fairly Border’ın rakibi değiller. Gücünü koşarsa kazanmaya çok yakındır, iki tekle oyun kuranlar için önerim Fairly Border.

Tek rakip Onurefe tutuyorum. L’arita’nın torunu Onurefe son yarışında boş kalınca hayatının en iyi performansını gösterdi. Bugün de grup uygun ve yine boş kalma şansı var, mesafenin biraz uzun gelebileceğini düşünüyorum ama bu grupta ve boş kalmışken mesafeye çok takılmamak lazım. Onu da yazıp burayı geçebiliriz.

Kardelina’nın hem mesafeyi sevmediğini hem de bu ikilinin gerisinde olduğunu düşünüyorum, o yüzden eledim.

 

Kafkas İmparatoru, Müderris ve Cukka üçlüsü Bursa Maiden seviyesinin üzerinde ve son durum itibarıyla birbirine çok yakın taylar, risk almadan üçünü yazıp geçmek en mantıklısı. Bu yarışla ilgili söylenebilecek en önemli şey, yarışın üç atla çok yüksek ihtimal kapalı olduğudur.

 

Ana banko olarak El Gambo’yu tercih ediyorum. El Gambo Dorasura’nın yavrusu, Dorasaura Dedem Kara, Lady Muhtarram, Federico gibi hem yarış hem hara performansı olarak iyi taylar verdi, üretken bir anne. Taylarının hemen hepsinin çok kısa yarış hayatı olmasına rağmen kolay Maiden’dan çıkan ve belli seviyeye sahip isimler. Victory Gallop’dan verdiği El Gambo da ilk yarışını kazanırken annesinin en iyi tayı olabileceğini düşündürmüştü. Dışa saptığı ikinci pek beğenmedim ama grup da çok sertti.

Bugün çok uygun bir grupla koşacak, kaba kum çim kadar koşacağını zannetmiyorum ama çok hafif Bursa pistini de anormal yadırgamayacaktır. Bursa kumu bu sezon çok hafif, geçen hafta Forte 1300/18 yaptı, bunun gibi anormal pek çok derece var, galoplardan da bunu az çok anlayabiliyoruz. El Gambo’nun böle hafif bir sahayı yadırgamayacağını düşünüyorum. Eğer ilk yarışını kazanan görüntüsü bugün sahada olacaksa kazanmaya çok yakındır.

Rakipleri Yaylalı ve Dark Khan’ın benzer stilde oluşu, Wınalot’un bir Gündüzeli ve yarış totosu favorisi olması güvenimi artıran diğer detaylar.

Rakip yazılacaksa bu dört at ayırmamak lazım, tek rakibi Wınalot değil. Kızgınöfke, Fairly Border, Tezcanlı üçlüsünden birini tercih edenlerin burda dört atı da ayırmamasını öneririm.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,2,4,8,6

2.Ayak: 3/4,2,1,6,8

3.Ayak: 3,1,7,4,10,12

4.Ayak: 6/2

5.Ayak: 6,8,2

6.Ayak: 2


Cengiz Gürbüz