• 12 Aralık Urfa ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 2 gün, 3 saat, 49 dakika, 38 saniye önce

Şablona Küçük Demirkırım ekleyip sonda Alaltun'u çıkarıyorum. Küçük Demirkırm iyi çalışmış, yazmak lazım.



Tay Bike ve Katniss ikilisi kaçacaklar, Katniss’e Kemal Kurt binmiş ve çok yüksek ihtimalle kaçmak isteyecektir, en kötü erken yürütür diye düşünüyorum. Bu şartlarda, zaten hafif uzun gelecek mesafede Tay Bike ve Katniss’i risk alarak elemeyi tercih ediyorum. Akayla da her şey bittikten sonra geliyor, 1700 de yetiştirmesi biraz zor, kilosu da var, onu da eledim.

Favorim Kaktee. Hem yarış gidişatı hem mesafe hem rakipler Kaktee için çok uygun. Piyona’nın yaşça  büyük rakiplere karşı neler yapabildiğini gördük. Kaktee Piyona’ya göre daha zayıf rakiplerle koşacak ve Piyona’nun çok altında bir tay değil. Viraj temposunu çok iyi yapabilmesiyle, hepsi belli ölçüde dezavantaja sahip rakipleri arasında çok şanslıdır.

Daha sonra uygun grup ve mesafede Lea’yı da yazıp ilk ayağı iki atla risk edebiliriz.

 

İzpek eğer pisti yadırgamazsa Urfa kısa kumunda çok yarış kazanabilir. Stil itibarıyla Doğu’ya çok yatkın, yarışın her yerinde gidebilen ve kolay arttıran yapısıyla balta da söylediğim gibi Doğu için ideal bir stile sahip. Cazip banko arayanlar İzpek’i değerlendirebilir.

İnanlı Oğlu kaçak tek rakibi Yürekkaan’a göre start çıkışının daha iyi olmasıyla yine boş kalabilir, 1200’de boş kalacakken İnanlı Oğlu’nu elemek büyük risk. Tabii Fakı Bey yine kaçmayı denerse o zaman işer d eğişir, İnanlı Oğlu’nun şansı çok azalır.

Sonbaba ve Coşanmeriç de yazıp kapalı görebiliriz.

 

Racon’un mesafede eksileceğini düşünüyorum, ağır favori çıktığı yarışta tek yazmak çok risklidir.

Favorim İntocu… İntocu için hem rakipler hem gidişat çok uygun, Saalih’in çok üst düzey bir tay olmaması, Racon’un mesafede ciddi anlamda eksilme ihtimali ibreyi direkt olarak İntocu’ya çeviriyor. Urfa galoplarını beğendim, günün risk edilebilecek atlarından biri olduğunu düşünüyorum. Annesi Taffy, Gazi galibi Mystcal Storm da dahil olmak üzere kumda gidebilen Eminağa, Competus gibi atları veren Nağme’nin kardeşi.

Saalih ve Racon da yazıp geçebiliriz.

 

Turbo’nun çabuk ayaklı tayı Gündüzkaan bu sefer boş kalabileceği bir yarış yakalamış, mesafenin uzamasının lehine olduğunu düşünüyorum. Yarış içi temposunun iyi olmasıyla, önde de boş kalmışken grubu dağıtması daha kolay olacak, ikinci banko adayım Gündüzkaan.

Dampercidavut ve mesafeye yatkın görünen Demirkazık torunu Maraz Ali ikilisi de yazılarak risk alınabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,2

2.Ayak: 3,4,7,11,8

3.Ayak: 7/5,1,4

4.Ayak: 2/1,3

5.Ayak: 5/1,7,6

6.Ayak: 3,1,4,5