• 12 Eylül Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 7 ay, 1 hafta, 6 saat, 37 dakika, 20 saniye önce

Mesafenin kısalması, iç start avantajıyla Abjarkız için ideal koşullar oluşmuş durumda. Bu mesafede özel bir kısrak, keseceğini sanmıyorum. İlk altılıda bankom Abjarkız.

 

Nihayet istiktar yakalamaya başlayan Monshau starttan çıkabildiği zaman bu grubun bir tık üstünde güce sahip. En iyi yarışlarını koştuğu Ankara çiminde net favorim. Kimi geçip kime geçileceği, ideal mesafesi henüz anlaşılamayan Kasalina’ya etkili son yarışıyla şans verilmeli. Yarış görüp fena koşmayan, iyi durumda görünen Allora’ya bu mesafede daha etkili sonuç alabilir. Ön grup fazla karışmayacaktır, kolay şekilde iki gidebileceği bir yarış ki en sevdiği yarış tipi de bu. Son olarak boş kaçma şansı olan Reina De Diamantes tutuyorum.

 

Afrikaander ve Pirsus’un temposunun yarışa etkisi benim gözüme çok net görünmedi. Normalde Afrikaander kazanmaz görünüyor ama kalitesi, bekleyen atların fazla güven vermemesiyle iddialı olabilir. İlk şansı Gustav’a veriyorum, sonra Alderamin, Afrikaander. Yarış gidişi ve mesafe çok lehine görünen Bay Emir tam hazır olmasa bile gelebilir, onu da yazıp net kapatalım.

 

Bankom tabelada No Control. Bu mesafe kendisi için limit sayılabilir fakat belirgin bir eksilme olmadığını son koşusunda gördük. Stili oturmamış, hazır görünmeyen rakiplerini kolay geçmesini bekliyorum. Bu tip hedef yarışlar için kolaylıkla bitiricilik yapabilecek bir tarzı var. Düzlüğe kadar öne yakın gelen, her yerde çok kolay bir No Control izleyeceğiz. Sonrası için de arttırma kabiliyeti var. Düzgün stili, pişkinliği, rakiplerinden farklı şekilde spesifik mesafe kabiliyetiyle kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 6,7,8,2,1,3

2.Ayak: 3,4,1,5

3.Ayak: 1 ( Abjarkız )

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 1,5,6,7

2.Ayak: 5,6,10,3,8,4,2

3.Ayak: 5,7,1,2

4.Ayak: 1,4,5

5.Ayak: 8 ( No Control )

6.Ayak: 1,2,3,6,7,5


Cengiz Gürbüz