• 12 Eylül Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 1 hafta, 6 gün, 17 saat, 4 dakika, 49 saniye önce

Süratli taylar veren Halicarnassus’un, benzer özellikli kırsak sülalesinden verdiği, 800/51 sonu 24 galoplu Black Grape favorim. Yarışın en süratli tayı olduğunu düşünüyorum, çıktığı gibi kolay bir yarış yapabilir, alternatif bankolarımdan bir tanesi.

Flash Gordon, Çiğdem Sultan, Cananüç, Doktor Zeliş beğendiğim diğer taylar oldu.

 

Son yarışındaki kolay temposuyla buralara fazla olduğunu hissettiren Abidem, kısalıp lehine dönen mesafede günün en şanslı  ve banko adayı atarlından. Geniş oynayanlar için de bir sıralama vereceğim, Abidem gelmezse bu yarış muhtemelen çok cazip bitecek. İmkanı olanlar deneyebilir.

 

Bolt Runner bozuk formu, Kıyamet mesafe sıkıntısı nedeniyle yüzde yüz güven vermiyor. Yine beraber koşup büyük favori oldukları yarışta Desvi Danya’nın kazanması bütün Elazığ kurgularını bozmuştu. Benzer bir durum olabilir. Desvi Danya’nın bu mesafede geleceğini sanmıyorum, yarışın sigortası Ettore.

 

Tabelada, formu çok kötü olsa da bugün bomboş kalacağı şartları yakalayan Bıçkın Bey’i mutlaka yazınız. New Alaçat ve Moonbow’un olmadığı yerde Bıçkın Bey yazmadan kesinlikle oynanmamalı. Sıralamam şablonda.

 

Banko tercihimi birkaç alternatif arasından Avan’dan yana kullandım. Avan Diyarbakır’daki ilk yarışında kendi grubunun en sert kaçaklarından Didimoğlu’nun yanında öne çıkarak kazanmasıyla boş kalabileceği her yarışta risk edilecek görüntü verdi. Bugün, Liderdoğan, Gobaklı vs gibi atların olmadığı, çok uygun bir yarış bulmuş. Zaman zaman öne çıkan; fakat sert ve hızlı kaçan olduğu zaman izin veren Ersanağa hariç Avan’ın temposuna girebilecek at yok. Numarayı alıp bitirmesini bekliyorum. Boş kalan Avan hiç sanmıyorum ki bu gruba geçilsin. Mesafe tecrübesizliği bence büyütülmemeli, Kaizbert yavrusu bir atın Diyarbakır’da boş kalmasından bahsediyoruz, mesafeye takılmayalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,,3,7,8,9

2.Ayak: 2,1,7,3,5,16

3.Ayak: 4,,6,7,11,8,13,2

4.Ayak: 1,4,5

5.Ayak: 1,4,5,8,2

6.Ayak: 2


Cengiz Gürbüz