• 12 Haziran Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 2 hafta, 8 saat, 24 dakika, 2 saniye önce

İlk iki ayak sıralamasını şablona bırakarak üçüncü ayakla Bursa’ya başlıyorum. Yarışın çok süratli gitmesi kaçınılmaz gibi görünüyor. Pilevneli, İlgar Tay, virajda kesin olarak öne çıkma hedefiyle koşan Oğlum Burak üçlüsünün varlığıyla yarış çok süratli gidecektir. Oğlum Burak’ın bu mesafede zorlanır, Akçıkmaz’ın hemen bütün tayları maksimum 1600’de en iyi yarışını yapıyor, Oğlum Burak’ın da uzunu kısa gibi koşmayacağına, en azından bu seviyede ve ters gidişatlı bir yarışı kazanmasının zor olduğunu düşünüyorum. Ağepersen, yakın giderek de gelebilmesiyle, eksik işlerine rağmen yazılmalıdır. Tarıkhan için yarış gidişi ve mesafeye uyumlu görüntüsüyle her şey çok uygun görünüyor, favorim. Batmanaslanı  potansiyelini sadece Bursa pistinde tam olarak gösterebiliyor, en az Tarık Han kadar ciddiye alınmalıdır. Henüz bu seviye yarışları olmasa da, mesafede süratli bir yarışta gelebileceklerini hissettiren Yeşil Yol ve Domaniç ikilisi daha sonra düşünülebilir. Bu kadar at yazmışken Oğlum Burak’ı da dışarıda bırakmayalım.

En çok Tarık Han – Batmanaslanı ikilsini tutmakla beraber her atın gelebileceğini düşünüyorum.

 

Kısada yetiştiremeyen Aysel Hatun’dan, mesafenin 1200’e çıkması ve grubun yedi ata kadar düşmesiyle çok iyi bir yarış gelecektir. Bernok her yarış biraz daha ileri gidiyor, çok güzel bir kısa kum pedigrisi var, ikinci ve son tercihim.

 

Babadöker’de Mehmet Kaya’yı görememek beni biraz şaşırttı. At sahibi odaklı bir tercih olduğunu düşünüyorum, Mehmet Kaya’nın Babadöker yerine Bedwulf’u tercih etmesi pek mantıklı bir olay değil. O yüzden jokey tercihine bence takılmayalım. Babadöker’in, My Royal Sun, Bedwulf gibi kaçmaya niyetlenen atlar olmasına rağmen hepsinden daha seri olmasıyla öne geleceğini düşünüyorum. Babadöker için 1400 ve 1600, 1200’e oranla daha uygun mesafeler. 1200’de yarış içindeki süratinin çok fazla anlamı kalmıyor, 1400 ve 1600 de uzun mesafeye o tempoyu yayabildiği zaman çok daha etkili bir at. Bugün istediği şartları bulacağını ve sorunsuzsa kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Bir defa Babadöker varken yarışın kaçarak en iyi yarışını koşabilen Fratelli, Bedwulf, My Royal Sun gibi atlarının şansı çok azalmış durumda. Sigorta olarak beklemecilerden en çok beğendiğim Rıght Or Wrong’u yazıyorum. Angel Horse’den daha iyi bir kısa kum atı olduğunu düşünüyorum, yarış çok süratlenir ve Bursa’yı da yadırgamazsa etkili olacaktır. İki at bende yeterli.

 

Datome ve Kaderin Oğlu ikilisiyle son ayağı kapalı tutuyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,2,6,12

2.Ayak: 7,3,4,6,1,9

3.Ayak: 5,3,1,8,4,2

4.Ayak: 5,1

5.Ayak: 4,3

6.Ayak: 5,6

 
Cengiz Gürbüz