• 12 Haziran Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 gün, 23 saat, 39 dakika, 18 saniye önce

Racon uzun süredir ilk defa tek yazılabileceği bir grupla koşacak. İki yaşlılığında, abisi Lıon Rock gibi kendisi için ideal olan ‘’yakın bekleme’’ yaparak koşuyordu ve çok başarılıydı ama ne hikmetse bundan vazgeçip kaçırmaya başladılar. Racon’un kısa kumda bu atlardan hem stil hem güç anlamında daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. Bugün Semetey Oğlu ve Bosphrosu Beauty gibi çok seri atlar varken ve kaçarak istediğini bulamamışken bekleyeceğini düşünüyorum. İyi yer tutacağına en ufak şüphem yok, düzlüğe kadar biraz bile sabırlı gelebilirse, net kısa sprintiyle çok şanslı olduğunu düşünüyor, dördüncü at yakalamışken tek yazıyorum.

 

Büyük Lodos’un Beyhak ile önde kapışıp tam kapasitesini koşamadığı son yarışını beğendim. Bugün, eski seriliğinde ve direncinde olmayan Atiktay’dan numarayı kolay alacağını düşünüyorum, şanslıdır. Beklemecilerin en iyileri Vindırhat ve Altınsima’yı da yazarsak bence kapalı.

 

Patoz geçen yarışındaki gibi kolay kaçamaz ama çok iyi bir tay, tempo ne olursa olsun bir şekilde öne gelebilirse yine bitirmeye çok yakındır. Şah Sinan, Patoz’un kazandığı yarışta dördüncü olurken kapanmasından ötürü iyi yer tutamadı. Patoz’un öne gelememesi durumunda yarışın favorisi olduğunu düşünüyorum. Kumcu pedigrisiyle Karamusa son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 4,7,2,6,5

3.Ayak: 7,3,1,4,9,12,5

4.Ayak: 9,4,1

5.Ayak: 6,3,5

6.Ayak: 5,2,3,9,10,1,4


Cengiz Gürbüz