• 12 Mart Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 2 hafta, 13 saat, 25 dakika, 53 saniye önce

Birinci ve ikinci ayak birbirini geçebilen atların mücadelesi olacak.

Yarış gidişiyle iligli de net bir şeyler çıkarmak zor. Malones’i bir adım önde tutuyorum. Ön tarafta Kaiser Soze, Lucky Falcon mücadelesi erken başlarsa, durdukları yerde alacağı avansla yarışın en şanslı ismi Malones. Bununla birlikte Forest Eagle, düzelen Splendor, Lucky Falcon ve pek tutmasam da jokeyi hatırına Alexandrapoli de yazılabilir.

 

Ömer İn My Heart ideal mesafesini koşacak. Son yarışı öncekine göre daha düzgündü ve alt gruba iniyor, yarışın net favorisi. Bekleyip de onu geçebilecek Has Yağız dışında at göremiyorum. Tutup da Spartacus veya Sumel Han’a geçilmesi atta ciddi sıkıntılar olduğuna işaret eder, son yarışı tam tersi geliştiğini gösteren bir koşuydu. Ömer İn My Heart’ın startı tereddütlü alıp öne erken yürüyememesi durumunda Mandelino yarışın en ters atı. Geniş oynayanlar değerlendirebilir.

 

Dördüncü ayak günün tuzak yarışı olabilir, Heymarja için uzun koşmaz demiştim ama grup çok zayıf olunca kazandı. Yine kazanabilir ama ben hala uzunda emin değilim. Keza Halis ile çok tutulan Nalın İsyanı da uzunda soru işareti. Good Man, Solomon ve mesafeci pedigrisiyle Kozmonot mutlaka yazılmalı.

 

Oğuzboylu sezon başı görüntüsü kadar domine edici değil. Ateşbibi’nin kısada koştuğu her yarış Oğuzboylu için tehdit edici oldu. Halis’in Ateşbibi’nin her zaman zorlandığı son yüz için de Ateşbibi’ye ekstra katkısı olacaktır. Düzelen Derin Mavi’yi de yazıyoruz. Yarışın en ters ismi Zübeyir.  Oğuzboylu, Dede Seydo, Ateşbibi muhtemelen birbirin kollayıp koşacaklar. Halis Ateşbibi’nin sprint mesafesini sonlarda bayılmayıp geldiği gibi hakim olacak şekilde ayarlayacağı için Oğuzboylu da buna önlem olarak erken yürümek istemeycektir. Öne çıkan kim olursa dikkate alınacağını sanmıyorum. Zübeyir belki sınıf olarak bu atların altında ama bu tip bir koşu için önemli yeteneklere sahip. Öne düşüp dikkate alınmazsa, ani hızlanabilme yeteneğiyle düzlük ortalarında ciddi avans yakalayabilir. Değerlendirmenizi tavsiye ederim.

 

Bankom sonda Lucky Foot. Mesafe yeteneği, aradan sonra gördüğü yarış performansı bu atlardan net şekilde üstün. Günün en güvenilir ismi olduğunu düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,3,7,6,,8

2.Ayak: 4,6,1,8,,3,2

3.Ayak: 6,1,,5

4.Ayak: 3,1,2,5,4

5.Ayak: 6,3,2,5

6.Ayak: 2


Cengiz Gürbüz