• 12 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 1 hafta, 4 gün, 9 saat, 18 dakika, 57 saniye önce

Üçlü dönemi ve uzun mesafe için Bursa seviyesininin üstünde orijini, aradan sonraki yeterli yarışıyla Elvina ikinci ayağın net favorisi. Haşimiyeli ikinci annesi Lıwa’dan dolayı ilk yarışından beri gelişimini takip ettiğim bir tay, çimde kesinlikle daha iyi olacaktır. Mesafenin ve grubun uygunluğuyla kazanmaya en yakın olduğu yarışı bugün koşacak. Beklediğim gelişimi bir türlü göstermeyen Swallow The Dust’a kötü koşması haklinde son kez olmak üzere şans vereceğim. Dai Jin / Red Bishop çaprazı, uzun aksiyonlu Lucky Red’den bu mesafede biraz daha etkili bir yarış gelebilir. Ceylin Hatun ve kumcu pedigrisiyle Storm Of The Cıty ikilisiyle kapamış oluruz.

 

Manidar son yarışıyla birlikte İldem taylarının en güçlüsü olacağını gösterdi. Yakın bekleyerek de yarıştan düşmemeyi başarabilmesiyle bugün öne çıkabilecek Tekmutlu, Reşitbey gibi atlardan Oltacı’ya geçilecek kadar etkileneceğini sanmıyorum , ilk bankom Manidar oldu.

 

Gold Foot’un son koşusu standardının altındaydı. Kaçan ata çok kolay hakim olup akıcı bir şekilde numarayı alan ve yanına gelen ata direnç gösteren, bildiğimiz Gold Foot’u izleyemedik.  Bugün 1400 olsa yanına at yazardım ama 1200’de bu gruba geçilecek kadar keseceğini sanmıyorum.

 İki yarış önce Fratelli’ye bu mesafede kaybederken Headway’e çabuk hakim olamaması Gold Foot’un hem tempo hem direnç anlamında sonlarda düşmesine sebep olmuştu. Bugün Headway tarzı yarış yapan at Rüzgar Gold olacak. Akın’ın yarış başında direkt öne gelmeyi hedefleyerek Rüzgar Gold’un kaçmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum. Önüne alsa bile Gold Goot için Rüzgar Gold’u ayırmak  Headway kadar zorlayıcı olmayacaktır. Bu mesafede direneceğini düşünüyorum, bir kez daha bankom Gold Foot.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,7,3,2,12,8,11

2.Ayak: 3,4,12,7,2,11

3.Ayak: 8

4.Ayak: 5

5.Ayak: 4,3,2,1,6,5

6.Ayak: 2,4,5,6,8,3,1


Cengiz Gürbüz