• 12 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 2 hafta, 2 gün, 14 saat, 52 dakika, 25 saniye önce

Gündüz Bursa tahminim olmayacak, Facebook’ta da belirttiğim gibi İstanbul altılısını herkese açık veriyorum.

 

İstanbul programı bence çok cazip, kolay yarışın olmadığı, deneme yapmaya çok uygun bir program var.

 

Bodrum Kalesi malum Mlıbu Girl’ün yavrusu, idmanda gördüğüm kadarıyla Uluer ve Sarraf’ın kopyası. Zamanla bu grubun önüne geçecektir ama dokuz start çekmesi, ilk yarış olması ve bir iki beğendiğim rakip gibi faktörlerden risk almak istemedim. Sinanlı’nın idman durumunu en az Bodrum Kalesi kadar beğendim. Başta Gökbulut olmak üzere iyi atlar veren Fazla 30.’un yavrusu, Bilgin’den olma tayı da çok garanti bir pedigriye sahip. Özhaber yavrularına, hele ki iyi bir annedense, özellikle Şart-1’de dikkat edilmeli, burada Özpar var, ikinci anne Gökkale’yi veren 40.Necme, kızı Gülpare de Özhaber’den iyi bir tay vermiştir. Zağnos muhtemelen Denizim’den dolayı çok önde çıkar ama Malıbu Girl yavrusunun olduğu yerde kim koşarsa koşsun risk almak ciddi şans gerektirir, ben çok atta tutuyorum. Özkoşar son tercihim.

 

Signora yine boş kalabileceği bir yarış bulmuş ama direnciyle değil daha çok süratiyle etkili oluyor. O yüzden uzunda güvenmeyi riskli buluyorum, geçilebilir. Sidar Gülü eşgal ve aksiyon yapısı olarak tipik bir Berksoy yavrusu, Adana’da kazandığı Maiden ve son İstanbul yarışını çok beğendim, zayıf grupta yarışın içinde olacaktır. Mesafeye yatkın görüntüleriyle Göz Ağrısı ve Acı Kahve de yazılmalı. Baht’ın henüz gerçek yarışını koşmadığını düşünüyorum ve bugün şartlar çok uygun, biraz mesafe ve uygun grup istiyor, çıkış yapacaksa bundan iyi yarış bulamaz, son tercihim.

 

Şimdi, Barskan boş kalır mı ona bakalım, Barskan’ın boş kaldığı zaman, belki Grup 1 düzeyinde olmasa da bu seviyede her ata direnecek gücü var. Bir ara tek bırakmayı düşündüm ama malum Özcan’ın, zaman zaman kaçabilen, çabuk ayaklı Fordta Tek’e binmesi  ve Ova’nın iki gidip kaçan atı çok kolay yakalaması gözümü korkuttu. Yine de sorunsuz boş kalırsa diyerek Barskan riski kontra oyunlarda alınabilir.

Cankurtbey en iyi olduğu mesafede yazılmalıdır. Montego’nun özellikle 1200’ü bulduğu zaman bu seviyelerde de gelecek potansiyeli var. Kalitesiyle Ova ve son durumunu pek beğenmesem de mesafenin iyice kısalıp lehine dönmesiyle Rodosto son tercihim.

 

Fetih Koşusu’nda Abbas Yolcu’nun yapacağı bir öne gelme hamlesi yarışı Fly By Me için zorlaştırabilir. Geçen seneki Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda Fly By Me, Vıctorys Ours ve Abbas Yolcu çok denk göründüler. Yaırş içindeki ufak detaylara göre kazanan değişebilir, üçünü yazarak geçmek bence en sağlıklısı.

 

Bankom Duke Prospero olacak. Geceden yazdığım için ne kadar tutulur bilemiyorum ama Halis’in ve Selim’in kolay kazanan, güzel pedigrili taylarda olmaları Duke Prospero’yu geri atacaktır diye düşünüyorum.

Duke Prospero kısa mesafede, çim ve sentetiği daha umut verici olmak üzere çok yetenekli bir tay. Urfa çamuruna gitti kazandı, Kocaeli hafif kumuna geldi kazandı, Ankara’da iyi bir atın arkasında ikinci oldu ve son çim yarışı da zirvesiydi. Hipodrom, seyahat, hava, pist, sık koşmak vs. hiçbir şey ayırmıyor. O gün anormal koşan Dede Taşı’na kaybetse de Elips, Pisces gibi iyi tayları çok kolay geçti. Yalnız bugün kaçmaması lazım, Aslan Koçum geçen yarış yakın bekleyerek de gelebileceğini anlamasıyla bence kaçmaz ama bütün iyi yarışlarını öne gelerek yapan Whısper, Özcan’ın da yoğun ısrarlarıyla öne gelmek için elinden geleni yapacaktır. Duke Prospero’nun yakın giderek de hiç eksilmeden koşabilme özelliği var, kesinlikle ısrar etmeden iki gitmeli. Düzlüğe sermayeli gelebilirse, çok etkili kısa sprintiyle kazanmasının bekliyorum.

Lexıngton Fıre ve Man Of Power o kadar da korkulacak taylar değil, ikisinin de son yarışı, Ankara’da Pısces ve Elips’i geçen, Kocaeli’nin ıslak kumunda 1400’ü 25’i çok kolay yapan Duke Prospero’nun bence gerisinde.

 

Son ayağı karışık buldum, ilk ayağa göre denk taylar var, Azmi Reis’in kardeşi Reisoğlu muhtemelen ağır favori çıkar ama ben tek yazacak bir galobunu bulamadım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,6,4,9,3

2.Ayak: 2,10,3,4,9

3.Ayak: 6,4,7,9,8

4.Ayak: 1,5,4

5.Ayak: 6

6.Ayak: 9,4,5,6,,2,1,10


Cengiz Gürbüz