• 12 Nisan Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 hafta, 6 gün, 2 saat, 54 dakika, 25 saniye önce

Ankara programı az atlı görünse de özellikle ilk ayak ve dördüncü ayak sonucu jokey tercihlerine göre şekillenecek yarışlar. Tay yarışlarında yüzde on ve altı agf oranına sahip bir tayın kazanması ve ilk ayak Humbara’nın gelmemesi durumunda tatminkar bir ikramiye verebilir.

 

Özayberk, mesafe ve kum kalitesi, son dönemde oturan istikrarıyla grubun bir numaralı ismi. Mavi Ateş mesafenin 2200’e kadar uzaması Ankara kumunun kabalığıyla birlikte düşünüldüğünde, en önemli parametresi dayanıklılık olan bu yarışta rakibine biraz daha yaklaşabilir, mesafe gücü olan bir tay, kumu da fena değil. Kolay kaçabilirse, kurnaz jokeyiyle Zehir Hafiye de şanslı olabilir, üç at yeterli buluyorum.

Vaad’ın son yarşını beğenmedim, ön grubun temposuna hakim olamayınca yarışı bıraktı. 2200 ve Özayberkli bir yarış için gücünün yetmeyeceğini düşünüyorum.

 

Kırım Beyi’nin jokeyi Samet Erkuş, Külünk Ağa ile kazandığı yarışın benzerini Kırım Beyi ile de yapmak isteyebilir. Bu noktada Kadhan ve Gökkurt’un eşit şansa sahip olduğunu düşünüyorum, en azından ikisine de güvenemeyeceğim bir yarış olacak. Numarayı Kadhan alırsa yakalanması çok zor. Ankara kumunu seven Kızıltuğ yarışın sigortası.

 

Mesafe uzadıkça daha net yarışlar koşmaya başlayan Samravhan geçebileceği grupta favorim. Arrow’un yirmi altı günde sadece bi galobu görünüyor, sorunu olabilir ama yarışın tek kaçak atı olması ve yeterli performansıyla elemeye cesaret edemedim.

Sky Wolf ve Forest Eagle mesafe dolayısıyla elediğim atlar oldu.

 

Büyük çoğunluğu süratli ve kır taylar veren Lal, Deha’dan al renkli bir tay doğurmuş. Deha’nın da süratli ve kısacı at verme konusunda başarılı olduğunu biliyoruz. Doğanşah’da kısa mesafe kabiliyeti mutlaka olacaktır, Lal dominantsa daha etkili bir tay izleyebiliriz, ilk şansı veriyorum. İşlerinde hazır bir Kaizbert görüntüsü veren Işık Abi ve pedigirisnde Cahide 72 gibi kalitesi bir kum annesi barındıran Paramparça sonraki tercihlerim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,1,5,4,3

2.Ayak: 3,4,6,5,7

3.Ayak: 1,4,7

4.Ayak: 3,1,4

5.Ayak: 3,2

6.Ayak: 2,4,7


Cengiz Gürbüz