• 12 Şubat Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 1 hafta, 5 saat, 27 dakika, 46 saniye önce

Selin Kızı son iki yarıştır iyi koşuyor, yarışın her yerinde kolay gidip uzun sprint yapabilmesiyle bu grupta da çok etkili olacağını düşünüyorum, yarışın Maiden’dan hiçbir farkı yok, net favorim.

Sangam’ın orijininden bahsetmeye gerek yok, defalarca, özellikle kaba kumda çok kuvvetli atlar çıkarabilen bir kısrak sülalesinden geliyor. Ama son yarışını çok beğenmedim, grubun sert olması bahane gibi görünse de fazla geri geldi, yarış içinde çok kapris yapıyor, ya sorunu var ya da hazır değil, yine de bu grupta yazılmalıdır.

Daye Hatun iki yarıştır geri gitti ama grup çok zayıf, abartılı bir kilo dezavantajı da yok.

Kördüğüm’ün son yarışını beğendim, uzuna da gidecek görüntüsü var. Elmasor Urfa’da hiç olmadı, başka yerden Urfa’ya gidip gücünün altında rakiplere kaybeden atlardan bir tanesi. Adana’ya dönmesiyle yine iyi bir yarış koşabilir, son tercihim.

 

Günün Ganyanında mesafesine dönen Cochabamba denenebilir, Strategıcally son yarışında düzelmiş göründü ama start problemi var, bu kadar kalabalık grupta üç – dört boy kalmak büyük dezavantaj. O yüzden tercihimi Cochabamba’dan yana kullandım.

Adana’nın üç yaşlı İngiliz Maiden’larında iyi taylar var, özellikle İzmir ve Bursa ile kıyasladığımız zaman ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum. Dört – beş yarış Maiden kalan Başyiğit, Mortodela, Mountain Eagle, Sagami falan bence handikap koşan yaşıtlarının çoğunun üzerinde potansiyele sahipler, şanssızlıkları birbirlerine denk gelmeleri oldu. Dünkü Başyiğit’in yarışı ortada ki 1400/27 yapıp Maiden’dan çıkamadığı yarış bile olmuştu. Mortodela Başyiğit’i iki defa geçti, aşağı yukarı denk güce sahip olduklarını düşünüyorum, 1400 ve üzeri Mortodela belki biraz daha iyi görülebilir.

Bugün tek rakibi Barbel gibi görünüyor, Barbel’in 1300 üzeri ciddi bir mesafe problemi var, boş kalacak olmasına rağmen ben Mortodela’nın hakim olup kazanacağını düşünüyorum ki son yarışı Adana’ya ilk geldiği görüntüsüne oranla çok daha iyiydi, bankom.

 

Oğlum Berat Kozbeyi’ni yakalayabilir mi, bu sorunun cevabı kazananı da belli edecek. Kozbeyi’nin uzunu kısa gibi koşmadığını biliyoruz ama anormal de eksilmiyor. Son yarışında öne gelmekte epey zorlanmasına rağmen son yüze kadar Oğlum Berat’ın önündeydi. Bugün daha kolay öne gelecek ve çok yavaş götürme imkanı var, bence ayırmayalım.

Gloin’in uzunda bariz eksildiğini düşünüyorum, Oğlum Berat’ı geçmesi beni çok şaşırtır.

 

Kırım Beyi ara vermiş, sahip değiştirmiş, galobu yok… kim bilir neler geldi başına. Kolay kolay satılacak bir at değil. Bugün şöyle bir pis tarafı var ki ne o ona ne de o varken başka bir ata güvenebiliyorsunuz. Kara Kantos mesela son yarışında Cengo’nun üzerine çok erken yürüdü, ona rağmen bu grubun çoğunu geçti, bugün tam mesafesinde çok iyi koşacak ama ya Kırım Beyi koşarsa diye risk alamıyorum maalesef. Yine de ikinci tek arıyorsanız önerim Kara Kantos.

Anadolukan da yine beraber koştukları yarışta çok erken yürüdü, Kara Kantos’a göre uzayan mesafeye daha duyarlı olduğu için anormal geri geldi, 1200’de daha iyisini yapabilir. Aşk ve Gül’ü de yazıp beşinci ayağı dört atla içime sindirdim. Özelikle Kara Kantos’un kalan gruba kaybetme ihtimali bence yok.

 

Son ayakta Fleurıne hariç bütün kısrakların mesafeyle ilgili problemleri var, Fleurine’in de henüz güvenilebilecek seviyeye gelmediğini düşünüyorum.

Alanis’in son yarışı ilk iki koşusunun çok gerisinde oldu, ben gücünü koşmadığını düşünüyorum. Üçüncü olduğu yarışı yaparsa, uzun mesafeye rağmen çok şanslıdır. Storm Angel’ın ilk yarışında hem iyi hem mesafeye yatkın göründü, mutlaka yazılmalıdır. Despedida ve Sefire Sultan’ı da yazarsak yeterli olur diye düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 8,11,1,6,2

2.Ayak: 5,2,10,1,15,9,6

3.Ayak: 4

4.Ayak: 2,4

5.Ayak: 3 / 8,1,4

6.Ayak: 1,12,3,11,5