• 12 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 6 gün, 23 saat, 5 dakika, 29 saniye önce

Tayların 1400 kuma çıktıkları arap maiden yarışıyla ilk ayak başlıyor. Pedigri özellikleri ve tayların stillerinin doğrudan etki edebileceği, sivrilen atı bulmanın diğer yarışlara göre daha mümkün olduğu bir yarış tipi.

Şanslı tayları tek tek analiz etmeye çalışalım. Aydanaz’ın oğlu Onatkan’ın kum aksiyonları etkili değildi. Aydanaz zaman zaman Özgünhan’dan bile kum koşmakta zorlanan ( Sır Perdesi ) verebiliyor. Çim özelliği baskınlık gösteren Ufukbir tayı için kum soru işareti daha belirgin. Sahaya da olumsuz şekilde yansıdığını gördük. Onatkan’dan önde tuttuğum taylar var. Karasulu Rıza süratli bir tay ama Uçanbey ve Ankara kumu birleşince en iyi koşacağı pist, mesafenin bu olmayacağını düşünüyorum. Doğanşah güçlü bir annenin oğlu, açıkçası yazmamaktan rahatsız olduğum tek ismin Doğanşah olduğunu söyleyebilirim. Ama sadece düzlük yarışı yapabilen görüntüsüyle Mahzun Kral’ı bugün için yakalayamayacağını düşünüyorum.

Pist, mesafe, stil avantajını elinde bulunduran, grubun en hazır kum atı Mahzunkral. Temposunu yarışın her yerinde etkili kullanabilen Mahzunkral’ın ideal jokeyiyle kazanmasını bekliyorum.

 

Fanstastic Lero bugünkü gibi kolay şekilde tempo yapabildiği yarışların sonunu getirmeyi başarıyor. Denk gruba direneceğini düşünüyorum. Geçilecekse bence bir ata geçilir ama rakibi bir tane değil. O yüzden tek yazıp biraz da şansın yanımızda olmasını bekleyelim. İkinci bankom Fanstastic Lero.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 5,2,6,7,3,4,1,11,10,8

3.Ayak: 4,3,2,8,6

4.Ayak: 1,4,6,,2,3

5.Ayak: 4,2,10,11,5,1

6.Ayak: 3


Cengiz Gürbüz