• 13 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 23 saat, 8 dakika, 44 saniye önce

Splendor kazandığı yarışla aşağı yukarı benzer grupta koşacak ve yine çok şanslı, gelişebilecek iki tane kapalı kutu tay gördüğüm için tek bırakmak istemedim.

Sake Bomb fena bir tay değil, son yarış biraz mesafe kısa geldi, gelişen kondisyonuyla bir şans daha verilebilir. Yarışın süratli gidecek görünmesi de avantaj Sake Bomb için.

Tesla’nın taylık dönemi kum yarışları çok vasat ama gelişmiş haliyle de bir defa görmek gerekir. Pedigri olarak kaba kumu hiç yadırgamaması lazım, hatta daha yatkın olduğunu söyleyebiliriz. İkinci anne Çupçik’in Tenedos, Parpali, Vedo gibi uzun mesafe kaba kum kalitesi yüksek tayları var. En azından bugünlük Tesla’yı bulunduralım.

 

Çağlarkan ve Kamalıcaş ikilisinin hem form durumu hem de potansiyel anlamında rakiplerinin önünde olduğunu düşünüyorum. Aslında mantıklı olan ikisini yazıp bırakmak ama sezgisel olarak bu yarışta bir pislik çıkabilir gibi geliyor bana. Ufaltmak isteyenler bu ikiliyi yeterli görebilir.

Diranşan, Gülen Efe ve Esmer Efe üçlüsünü de geniş oynayanların yazmasını öneririm.

 

Akandasu son yarışında hem derece hem genel görünüm olarak iyiydi, tam bir kısa kumcu Country Reel tayı.

Bir başka Country Reel tayı Çöl Aslanı da ayağına çok çabuk bir tay, bugün mesafe 1300 bile olsa elemeyi düşünebilirdim ama 1200 de cesaret edemiyorum. Bu tay için elli metrenin bile grubuna ve tempolara  göre hayati önemi var.

Authorized tayı Navaho’yu da yazalım, iyi çalışmış, bu atları geçecek pedigri potansiyeli fazlasıyla var.

 

The Mentalist biraz fazla favori çıkmış, kazansa bile çok kolay olmayacak. Buraya at yazmak bana daha sağlıklı geldi.

Kaba kumda gücünü koşarsa Bahather en az The Mentalist kadar şanslı, Yağızemre de öyle. Yağızemre hiç umulmadık grupları geçebiliyor, arası var, galobu eksik falan ama kalite her zaman ön plandadır. Özellikle bu ikilinin varlığı beni ağır favori çıkan The Mentalist’i yıkmaya yönlendirdi. Tam sıralamam şablonda.

 

Banko tercihimi son ayakta Atılım’dan yana kullanıyorum. Atılım’ın annesi Rukiyehanım’ın Göreme, Gökbakır gibi kaba kumu çok seven iki tane kır erkek yavrusu var. İkinci anne Mencule 57 de tam bir kaba kum annesi. Sürşan, Delidolu, İlbeyi, Uçbeyi gibi atları sayabiliriz ki bunların büyük çoğunluğu çimde de gidebilen ama asıl kaba kumda fark yaratan atlardı.

Böyle bir kısrak kolundan gelen Atılım’ın ağabeylerinin aksine al renkli olmasına rağmen kaba kumu en az çim kadar koşacağını düşünüyorum. Grup çok uygun, Daye Hatun, Elmasor vs. gücünü koşmuş bir Atılım’ın rakibi değiller. Bu şartlarda risk edilebileceğini düşünüyorum, bankom Atılım.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 4,3,2,10,11,5,6,7

2.Ayak: 7,10,6

3.Ayak: 8,2/1,3,12

4.Ayak: 2,1,4

5.Ayak: 1,9,11,6,8

6.Ayak: 2