• 13 Aralık Diyarbakır ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 4 gün, 13 saat, 27 dakika, 10 saniye önce

Sahanın ıslak olduğu duyumu geldi. Üçüncü ayak Çelikçiçeği'ni de yeri olanlar yazabilir.



Awful Score
bankosuyla Diyarbakır’a başlıyorum. Awful Score’a hem yarış gidişi hem rakipler çok uygun. Doğu’da iyi bir istikrar yakaladı, ön gruba kolay gelip devam edebiliyor. Bugün boş kalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Yarıştaki tek kaçak at Eastern Promise’in start çıkışı çok bozuk, her yarışında en az dört boy kalıyor, son koşusunda hiç çıkmadı. Bugün dış start da çekememiş, öne gelme konusunda yine çok zorlanacağını düşünüyorum. Bu şartlarda Awful Score’un bomboş kalma şansı var ve kazanmaya çok yakındır.

Warhead, Sıght Seers gibi atlar hem Awful Score ayarında değil hem de yarış içinde kolay gidemiyorlar.

 

Mıss Encore son yarışını koşarsa geçilmez gibi görünüyor. Mesafenin uzamasıyla biraz kıpırdayacak bir tay aradım ama hiçbirini gözüm tutmadı, Mıss Encore’un geçilmesi eksik koşma ihtimaline bağlı gibi. Awful Score’un gelmemesi halinde beşli bankosu olarak düşünülebilir.

Son Of Soul, Adolfha, Lucianın Oğlu ve Wanna Up kapalısı için sıralamam. Özellikle Wanna Up yarışın cazip atlarında iyi koşabilme ihtimali olduğuna inandığım tek tay.

 

Oytuntay, Fobi ve son yarışlarında erken yürütmeye başlayıp başarılı da olan Vindırhat üçlüsüyle yarışın süratli gideceğini öngörebiliriz. Özellikle Vindırhat’ın varlığının zaten grup sert olan Fobi, Oytuntay ikilisinin şansını çok azalttığını düşünüyorum.

Ufak detaylara göre birbirini her zaman geçebilecek Vindırhat, Camuzağa, Şubathan, Şahdemir, Ayçıra ve belki boş kalırsa diye Oytuntay yazıp geçiyorum.

 

New Alaçat olmasaydı Moonbow’u gözü kapalı yine tek yazabilirdik ama New Alaçat’ın start çıkışı biraz daha iyi ve öne ısrar da ediyor, iki gitmeye hiç razı değil. O yüzden Moonbow’a güvenmek riskli gibi görünüyor. Yine de önce onu yazalım.

İyi duruma gelen Maruf Bey, yakın beklemeyi de yapabilmesiyle hem gidişat hem grup anlamında çok uygun bir gruba çıkıyor, mutlaka yazılmalıdır.

Cuvee’nin oğlu Öztürkmen yetenekli bir tay, yarış içinde de çok kolay gidebiliyor.  Çok tutmasam da yatmamak için Çakabey de yazıp geçiyorum.

 

Yemcireşit, Büyük Beren ve Gobaklı yarışın kaçak atları. Yemcireşit bunların içinde en ısrarlı ve dirençli olanı. İki gidip virajda yürüterek de direnebiliyor. Gobaklı’nın hem son durumu hem de Yemcireşit’in varlığıyla şansının çok azaldığını düşünüyorum. Büyük Beren de Yemcireşitle kapışırsa şansı azalacak. Mutlaka yakın beklemesi lazım, o şekilde etkili olabilir.

Sürati değerlendirebilecek tek at Liderbaba gibi görünüyor, sakin bekleyip kısa sprint yapabilen özelliğiyle ilk at olarak düşünülmeli, grup yine geçebileceği düzeyde. Yemcireşit ve Büyük Beren ikilisini de yazıp geçebiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 8/2,3,4,5

3.Ayak: 4,5,1,7,11,3,2

4.Ayak: 4,1,7,3/8,2

5.Ayak: 5,1,9,8

6.Ayak: 6,1,2