• 13 Aralık İstanbul

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 4 ay, 1 hafta, 5 gün, 21 saat, 3 dakika, 49 saniye önce

Grubun süratli ve boş kalabildiğinde bitirebilecek isimleri Jettay, Luminescence ikilisi sentetikte bir tık eksik görünüyorlar. Kilo ve benzer stil dezavantajları eklenince şansları düşük görünüyor.

Tercihim Gold Polat, Harput Rüzgarı ikilisinden yana. Gold Polat son koşusunda alt gruba karşı oldukça zorlanmış görünse de sentetiği farklı olup rakibe göre koşabilen bir özelliği de vat. Halis avantajı ve makul kilosuyla favori olmayı hak ediyor. Harput Rüzgarı iki aya yakın arasının ardından galop sayısı itibarıyla hazır bir görüntüyle koşacak. Bugüne kadar pek çok sorun yaşamış olsa da sahaya çıktığı zaman tamamını unutabilen bir karakteri var. 51 kilo bir Harput Rüzgarı’nın sentetikte koşacağı her yarış tehditkar kabul edilmeli.

İki atla zor yarışın içinden çıkacağımıza inanıyorum.

 

Cevher’in boş kalacak olması yarışın kilit noktası. Selkut, Yetim Ahmet, Egeberk, Ertemiz, Anayurt gibi atların stilleri itibarıyla Cevher’i rakip görebilme şansları yok. Cevher ve Özcan ikilisinin böyle bir yarış gidişinde yakalanmaları hiç kolay görünmüyor.

B senaryosunda Oğuzboylu’nun Cevher’i rakip görüp erken yürüdüğünü düşünebiliriz, Hışman’dan böyle icatlar her zaman çıkabilir. Oğuzboylu son koşusunda hiç ama hiç iyi değildi. Kendisinin böyle inişli çıkışlı dönemleri olabiliyor ve her iki form durumu da uzun süre; en az dört, beş yarış devam ediyor. Cevher’i rakip görüp erken yürüdüğünü varsayarsak Egeberk’in bu mesafede dolu kantarma üzerine yapabildiği sprint göz ardı edilmemeli.

Cevher ve Egeberk şeklinde, Oğuzboylu’nun formsuzluğunu hesaba katarak yaptığımız bu sıralama bence yarışın iki senaryosu için de ideal serçimlerdir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,8

2.Ayak: 6,4,9,11,3,8,7

3.Ayak: 7,1,2,3

4.Ayak: 2,3

5.Ayak: 1,2,6,4

6.Ayak: 5,1,3,6


Cengiz Gürbüz